Varkenshouder Mieke Verniest blikt vooruit:
“Ik geloof 100% in kwaliteit van bij ons”
Er zit toekomst in een lekker, kwaliteitsvol stukje vlees van bij de lokale boer, daar is varkenshouder Mieke Verniest van overtuigd. “Onze lokale aanpak wordt gesmaakt, klanten kiezen vandaag bewust voor kwaliteit van bij ons.”
Gelukkige varkens, lekkere producten
Mieke Verniest: “Mijn liefde voor varkens is er al zo lang ik me kan herinneren. Mijn moeder was conciërge op een landbouwbedrijf, de dieren van de boerderij waren mijn speelmaatjes.”
“Die liefde is alleen maar gegroeid. In 2006 namen mijn man Luc en ik een varkenskwekerij over, vandaag hebben we meer dan 2.000 varkens. Ons Vlaams Ardennen-varken kweekten we zelf, een eigen kruising van een Britse Duroc en een Deense zeug. Door hun voeder, een mix van granen die we zelf kweken en algen en zeewier voor extra omega 3, krijg je sterke, gezonde varkens. Al vanaf het begin staat hun welzijn bovenaan. Het is heel eenvoudig: een gelukkig dier levert een beter product op en dat verschil proef je. Ook voor de vleesverwerking werken we bovendien samen met een partner uit de buurt.”
Lees hier meer over de varkensrassen van bij ons.
Ambacht in eigen atelier
Na jarenlang dromen beslisten we in 2018 om het atelier te verbouwen tot hoevewinkel. We verkopen het pure vlees, maar ook charcuterie zoals gezouten en gerookte ham, bacon, paté en droge worsten. En voor wie geen inspiratie heeft om te koken, bieden we elke week een bereid gerecht aan, zoals lasagne, stoverij of varkenstongetjes in tomatensaus.”
“Verser vind je bijna niet: op maandag worden de varkens geslacht en twee dagen later ligt de kotelet op je BBQ. Onze ambachtelijke werkwijze wordt gesmaakt, klanten kiezen bewust voor Belgische kwaliteit. Het doet deugd dat er vandaag veel meer respect is voor de lokale boerderij.”
Thuis ook eens varkensvlees op de BBQ klaarmaken? Kijk hier voor de lekkerste recepten.
De toekomst is lokaal
“Onze dochters zijn alle drie geïnteresseerd in een toekomst op de boerderij. De volgende generatie staat klaar, maar in onzekere tijden als deze blijven we nuchter. Als landbouwer maak je vruchtbare maar ook zware periodes mee. Daarom is die korte keten zo belangrijk. Ons hoevewinkeltje zien we elk jaar groeien. Niet alleen onze eigen producten slaan enorm aan, maar ook andere producten van eigen bodem die we verkopen. Lokaal én lekker. Ook in de kweek van ons Vlaams Ardennen-varken zien we volop toekomst. Vijf restaurants in de buurt hebben ons vlees al op de kaart gezet, dat is een mooi compliment. En wanneer klanten me toevertrouwen dat ze het verschil elke keer weer proeven, dan loop ik de hele dag op wolkjes.”
Ontdek hier de lekkerste recepten met varkensvlees van bij ons.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Gouden Formule 19
Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen. -
PREMIUM
Zo kweek je gember, kurkuma of zoete aardappel in je eigen tuin
Gebruik je geregeld exotische smaken als gember, kurkuma, zoete aardappel of citroengras in de keuken? In de plaats van ze elke keer opnieuw te kopen, kweek je ze voortaan gewoon zelf. En dat gaat veel gemakkelijker dan je denkt. Onze tuinexperte Laurence Machiels legt uit hoe je het aanpakt. -
PREMIUMSpaargids.be
Hoe veilig zijn jouw centen bij de bank? En wat met buitenlandse instellingen?
De bankensector kan nog niet meteen opgelucht ademhalen na de noodovername van Credit Suisse. Het aandeel van Deutsche Bank zakt vandaag namelijk met 13 procent. Ook andere Europese banken noteren deze voormiddag verliezen. Hoe veilig is je geld op de bank, indien deze trend zich blijft verder zetten? Spaargids.be zocht het voor je uit. -
-
“De zee is onze achtertuin.” 3 topgerechten uit het nieuwe kookboek van de Zeeuwse BlendBrothers
Op hun vele verre reizen als foodadviseurs en cateraars ontdekten de Zeeuwse broers Hendrik en Kamiel Buysse tal van creatieve visbereidingen. De lokale exemplaren vervingen ze door vis uit onze Noordzee. Het resultaat zijn 70 eenvoudige en creatieve vis-, schaal- en schelpdierbereidingen. Van gestoomde tarbot met courgette en basilicum tot zeebaars vierge: met deze 3 gerechten til je lokaal lekkers uit de zee naar het hoogste (en meest smaakvolle) niveau. -
Feest in een glas! Speciaal voor NINA creëert barman Philip 3 verfijnde (en simpele!) cocktails om het eindejaar te vieren
Niks mis hoor, met schuimwijn. Maar af en toe mag het wat specialer zijn. Serveer je gasten met oudjaar eens een lekkere cocktail, bijvoorbeeld. Geen idee hoe eraan te beginnen? Ervaren cocktailbarman Philip De Bruijn geeft drie recepten. Ze zijn poepsimpel, lekker als aperitief en ideaal om mee te proosten als de klok middernacht slaat. Santé! -
PREMIUM
Apero time! Foodie Sonja Peeters maakt 3 originele cocktails en bijpassende hapjes waarmee je gegarandeerd indruk zal maken
-
Jobat
De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.