The Fresh Light
Volledig scherm
© The Fresh Light

Van snelle tajine met zeewolf tot gevulde volkorenpistolets: Sandra Bekkari tipt 5 recepten die de sleur uit de keuken bannen

Elke dag een verrassend en lekker gerechtje op tafel toveren kan een uitdaging zijn. Soms kruipt de sleur ook langs de keuken naar binnen. Zin in iets onverwachts dat snel klaar is? Probeer dan eens een havermoutcrumble met blauwe bessen. Ga je liever de exotische toer op? Dan is een groene Thaise curry met courgetti misschien wel iets voor jou. Sandra Bekkari geeft tips voor verandering, vernieuwing én verrassing in de keuken.

  1. Weinig moeite, wauw-effect: zo pimp je kant-en-klare kerstgerechten zodat het lijkt alsof je uren in de keuken stond
    PREMIUM

    Weinig moeite, wauw-ef­fect: zo pimp je kant-en-kla­re kerstge­rech­ten zodat het lijkt alsof je uren in de keuken stond

    Wil je jouw kostbare tijd liever met je gasten doorbrengen? Maar wil je wel pareltjes van borden serveren die de smaakpapillen prikkelen? Het lijkt quasi onmogelijk, maar foodies Silke Van Engeland en Virginie Schoelinck vonden de hack: ze pimpen kant-en-klare gerechten zodat het lijkt alsof je lang in de weer bent geweest. Hun boek ‘Onweerstaanbaar kant-en-klaar’ is nog niet uit, maar wij mogen jullie alvast exclusief drie recepten tonen: met deze macaronsoezenkrans, carpaccio op oosterse wijze en aspergesoep met garnaalballetjes scoor je ongetwijfeld.
  2. Smoothie van brandnetels of pasta met zeewier? 5 receptjes met superfoods van eigen bodem

    Smoothie van brandne­tels of pasta met zeewier? 5 receptjes met superfoods van eigen bodem

    De zogenaamde superfoods, zoals chiazaad en tarwegras, scoren helaas niet zo goed op ecologisch vlak en zijn meestal erg duur. En dat terwijl heel wat lokale lekkernijen evenveel vitaminen, antioxidanten of omegavetzuren bevatten. Elise Van de Poele deelt 5 (h)eerlijke receptjes met ingrediënten van eigen bodem en geeft nog enkele tips mee. “Vergeet niet dat de stronk van de broccoli bomvol vitaminen zit, dus eet die zeker mee op.”