Van kaneelrollen tot junkfood: deze 11 Belgische ondernemingen wonnen een Belgian Vegan Award
Ook in ons kleine Belgenland ijveren heel wat ondernemers voor een groenere wereld. Een nobel doel dat pluimen verdient. Dus zetten de Belgian Vegan Awards elk jaar een aantal ondernemingen in de bloemetjes. Van vegan kaneelrollen tot vegan junkfood: dit jaar vielen deze elf toppers in de prijzen.
Delen per e-mail
De Belgian Vegan Awards zijn een initiatief van de Belgische veganismevereniging BE Vegan, naar eigen zeggen om ‘dankbaarheid te tonen voor zoveel vegan awesomeness’. Al zes jaar op rij delen ze de prijzen uit, door hun volgers (+ 16.000 ondertussen) in elf categorieën stemmen te laten uitbrengen op hun favoriet. Van de beste vegan brunch tot de beste vegan webshop.
Véél lekkers voor foodies
Opvallend: tussen de winnaars zitten veel Hasseltse ondernemingen. Een dagtripje richting de Limburgse stad moet dus zeker op de to-dolijst. Verder is de lijst ook über-Belgisch. Op één merk na, natuurlijk, want voor bij ‘beste internationaal product’ ging Ben & Jerry’s met de pluimen lopen: hun ‘Non-dairy Netflix & Chill’d’-ijs blijkt erg geliefd.
(Lees verder onder de foto.)
Voor foodies niks dan leuke adressen te ontdekken. Voor ‘beste nationaal product’ staan de spareribs van The Vegan Butcher’s Choice op één, een Belgische webshops met vegan vlees (zelfs steak!) en bereidingen (o.a. vol-au-vent, filet américain en tonijnsalade!). Het ‘beste gebak’ vinden we volgens de stemmers bij PEAS Hasselt, gespecialiseerd in vegan kaneelrolletjes met alle mogelijke toppings. PEAS is trouwens on a roll, want het adresje sleept die award al voor de derde keer op rij in de wacht.
De beste vegan lunch? Die eet je in Gent bij Komkommertijd. De beste vegan brunch? Bij De Sladerij in Hasselt. Het beste vegan diner? De wereldkeuken van het plantaardige restaurant Lento in Hasselt scoort. Wie meer zin heeft in vegan junkfood moet in dezelfde stad bij Botanique zijn, waar ze focussen op burgers, nacho’s en andere street food. Greenway, dat in verschillende Belgische steden voor een lekker en snel plantaardig restaurantje zorgt, won ‘beste keten’. En in Brugge moet je zijn voor de beste nieuwkomer. Wijnbar Atelier Flori verblijdt je er met een heilige drievuldigheid: vegan gerechtjes, wijn en kunst.
(Lees verder onder de foto’s.)
De volledige lijst van winnaars ziet er zo uit.
1. Beste nationale product: de vegan spareribs van The Vegan Butcher’s Choice.
2. Beste internationale product: de Non-dairy Netflix and Chill’d van Ben & Jerry’s.
3. Beste nieuwkomer: Aterlier Flori in Brugge.
4. Beste webshop: Sustainable Family.
5. Beste gebak: PEAS Hasselt.
6. Beste lunch: Komkommertijd in Gent.
7. Beste ontbijt/brunch: De Sladerij in Hasselt.
8. Beste diner: Lento in Hasselt.
9. Beste foodtruck/catering: Sappig Juicetruck.
10. Beste fastfood: Botanique in Hasselt.
11. Beste keten: Greenway.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Deze cognac handtassen moet je zeker hebben in je kledingkast
Hoeveel handtassen heb jij in je kast hangen? En hoeveel van die tassen gebruik je echt? Om nog meer miskopen te vermijden presenteren we je graag dé drie handtassen die iedere vrouw moet hebben. Eén ding hebben ze alvast met elkaar gemeen. Met hun warme cognactint passen ze bij iedere outfit. Ninashop.be selecteert haar favoriete cognac hantassen. -
Deze 10 maaltijden bestelden wij Belgen dit jaar het meest op Deliveroo
In 2020 gingen we massaal aan de takeaway. Leverdienst Deliveroo onthult nu wat onze tien favoriete maaltijden waren, samen met de tien meest bestelde maaltijden wereldwijd. Spoiler alert: pizza, een anders erg geliefde snack-aan-huis, komt dit jaar niet voor in de top tien. -
Net als Lady & de Vagebond: 4 romantische pastagerechten om van te smullen
Liefde gaat door de maag, en wie laat zich niet graag verleiden door een heerlijk bord pasta? Foodstylist Sonja Peeters is alvast fan. Ze serveert vier romantische pastagerechten, zodat jij, net als Lady & de Vagebond, je eigen Bella Notte kunt beleven. -
-
PREMIUM
Fingerfood met een sterretje: topchef Luc Bellings toont hoe je gemakkelijk exclusieve hapjes op tafel tovert voor oudejaar
Bij oud en nieuw horen bubbels, maar geen bubbels zonder bijpassende hapjes. Om het nieuwe jaar nóg stijlvoller en vooral smakelijker in te zetten, deelt sterrenchef Luc Bellings zeven toprecepten die je ook makkelijk zelf kan maken. Van oesters met Granny Smith tot rundstartaar met krab en kaviaar: er is voor ieder wat wils. Smakelijk 2021! -
Lidl
Beter wordt het niet: deze pizza maak je met gefrituurd deeg
Als je houdt van een krokante pizzabodem blaast de pizza Montanara je ongetwijfeld omver. Volgens het Napolitaanse recept moet je je deeg namelijk eerst bakken in zonnebloemolie voor je het belegt en in de oven steekt. Wedden dat je nadien geen andere variant meer zult willen? -
HLN Drive
Dit zijn de elektrische wagens met de grootste autonomie
Net zoals in een aantal andere aspecten van het leven, gaat het gezegde “hoe groter, hoe beter” op voor de autonomie van elektrische wagens. Een groter rijbereik betekent immers minder laadstress en een groter gebruiksgemak van je EV. HLN Drive somt de 10 EV’s op met de grootste autonomie. -
Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken
Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
1 reactie
PIETER ROGIERS