Marcelo Ballardin en schoonmama Monique D’hooge.
Volledig scherm
PREMIUM
Marcelo Ballardin en schoonmama Monique D’hooge. © Florian Van Eenoo Photo News

Topchef Marcelo Ballardin deelt zijn favoriete familierecept: “Stoofvlees? Door in ma’s kookpotten mee te kijken, heb ik het geleerd”

Waarom iemand voor een leven als chef-kok kiest? Wie doorvraagt, komt bijna altijd uit bij een kooklustige moeder, groot- of schoonmoeder. In deze reeks brengen wij de chef en zijn inspiratiebron samen. Deze week: chefkok Marcelo Ballardin, die nu al uitkijkt naar het stoofvlees dat zijn schoonmoeder binnenkort met Kerstmis klaarmaakt.

0 reacties

 1. Sofie Dumont wil de keuken van weleer laten herleven: “Ik kijk er nu al naar uit om ooit zelf oma te worden”
  PREMIUM
  Showbizz

  Sofie Dumont wil de keuken van weleer laten herleven: “Ik kijk er nu al naar uit om ooit zelf oma te worden”

  Grootmoeders keuken? Die hoef je in tijden van beperkt sociaal contact niet te missen als het aan Sofie Dumont (46) ligt. Onder de noemer ‘Mémé & Pépé Préféré’ lanceert de voormalige Lady Chef of the Year op haar socialemediakanalen een oproep om hartverwarmende recepten uit de tijd van toen klaar te maken. Ze geeft enkele voorbeelden uit haar jeugd, vertelt over de kookkunsten van haar eigen dochter en blikt vooruit naar een coronaproof kerstfeest. “Coronakilo’s? Beeld je in dat ze ons in deze gekke tijden ook nog eens ons lekker eten zouden afpakken.”
 2. Luc Bellings beloonde beide zaken in HLN met een 10: pannenkoeken van De Blauwe Vogel en vispannetje van De Roos nu te verkrijgen in één formule
  PREMIUM
  nieuwpoort

  Luc Bellings beloonde beide zaken in HLN met een 10: pannenkoe­ken van De Blauwe Vogel en vispanne­tje van De Roos nu te verkrijgen in één formule

  Perfecter dan in Nieuwpoort vind je een hoofdgerecht plus dessert niet. In 2012 kreeg restaurant De Roos een 10 van topchef Luc Bellings in onze HLN-zomerreeks. Dit jaar gingen de pannenkoeken van ’t Koffiehuisje De Blauwe Vogel met de maximumscore aan de haal. Beide horecazaken aan de Kaai bieden hun toppers nu aan in één formule. “De coronacrisis raakt de horeca hard, we kunnen dus maar beter de banden aanhalen.”
 1. Vulkaan Etna spuwt opnieuw lava uit
  Play

  Vulkaan Etna spuwt opnieuw lava uit

 2. "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafdeling in Egyptisch ziekenhuis
  Play

  "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafde­ling in Egyptisch ziekenhuis