Luc Bellings (in het geel) met zijn mama Sophie.
Volledig scherm
PREMIUM
Luc Bellings (in het geel) met zijn mama Sophie. © PhotoNews / rv

Topchef Luc Bellings deelt zijn favoriete kerstrecept op mama’s wijze: “Ma is tot vandaag mijn inspiratiebron”

Waarom kiest een chef voor een leven in de keuken? Als je écht doorvraagt, kom je bijna altijd uit bij een kooklustige moeder, grootmoeder of schoonmoeder. Deze week: sterrenchef Luc Bellings over de kerstfazant van zijn overleden moeder. “Mijn ma kookte elke dag zeer uitgebreid, en dan stond ik naast haar op een stoeltje aan het fornuis.”

1 reactie

  • CAROLL SHELBY

    2 maanden geleden
    Daar zit je nu nog doe gewoon zoals je voorbeeld .
  1. Moet je je frieten twee keer afbakken? En welke olie zorgt voor de beste smaak? De twee beste Vlaamse frituristen leggen uit hoe je de lekkerste frietjes maakt
    PREMIUM

    Moet je je frieten twee keer afbakken? En welke olie zorgt voor de beste smaak? De twee beste Vlaamse frituris­ten leggen uit hoe je de lekkerste frietjes maakt

    Elke Belg houdt van frieten. Zes op de tien eten ze zelfs minstens wekelijks. Sterrenchef Luc Bellings bezocht vorige week al de bekendste frietkoten van de Vlaamse hoofdsteden. Maar hoe maak je ze zelf het lekkerst klaar? Maakt het uit welke aardappel je kiest? En wat met het frietvet? Wij vroegen naar aanleiding van de Week van Friet aan Davy Vannieuwenhuyze en Melissa Buyse van Frituur Davy in Bissegem (Kortrijk) - uitgeroepen tot de beste frituur van Vlaanderen 2019 - hun gouden tips.
  2. Luc Bellings beloonde beide zaken in HLN met een 10: pannenkoeken van De Blauwe Vogel en vispannetje van De Roos nu te verkrijgen in één formule
    PREMIUM
    nieuwpoort

    Luc Bellings beloonde beide zaken in HLN met een 10: pannenkoe­ken van De Blauwe Vogel en vispanne­tje van De Roos nu te verkrijgen in één formule

    Perfecter dan in Nieuwpoort vind je een hoofdgerecht plus dessert niet. In 2012 kreeg restaurant De Roos een 10 van topchef Luc Bellings in onze HLN-zomerreeks. Dit jaar gingen de pannenkoeken van ’t Koffiehuisje De Blauwe Vogel met de maximumscore aan de haal. Beide horecazaken aan de Kaai bieden hun toppers nu aan in één formule. “De coronacrisis raakt de horeca hard, we kunnen dus maar beter de banden aanhalen.”
  3. Sven Ornelis deelt het recept voor zijn favoriete familiegerecht: “Roger Van Damme gaf onze appeltaart zelfs heuse sterren-make-over”
    PREMIUM

    Sven Ornelis deelt het recept voor zijn favoriete familiege­recht: “Roger Van Damme gaf onze appeltaart zelfs heuse ster­ren-ma­ke-over”

    Sven Ornelis kookt graag en goed. Dat kun je lezen op zijn leuke blog ‘De would-be chef’, waarop hij de lekkerste recepten deelt met zijn publiek. Het koken kreeg hij mee van thuis uit. Eerst en vooral van zijn moeder, Anny, maar zeker ook van zijn grootmoeder: mémé Julia. Haar appeltaart is de grote favoriet. Hoe je die zelf kan maken, verklapt hij samen met zijn moeder in onze nieuwe rubriek ‘Het recept van grootmoeder’.
  1. Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama
    Play

    Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama

  2. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad?  Dat doe je zo
    Play

    Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo