Start maandag gezond met deze snelle groentenlasagne
Een lasagne is helemaal niet calorierijk of ingewikkeld om te maken, zeker niet als je voor deze versie gaat zonder bechamelsaus en zonder pasta. Het resultaat is even smakelijk, maar het is sneller klaar én als je er genoeg van maakt heb je morgen ook nog een heerlijke lunch.
Dit heb je nodig
2 courgetten
1 el olijfolie
40 g parmezaan, fijngeraspt
versgemalen zwarte peper en grof zeezout
De tomatensaus
1 tl olijfolie
1 ui, fijn gesneden
1 teentje knoflook, geperst
1 blik tomatenblokjes
1 klein blikje tomatenpuree
1⁄2 tl gedroogde oregano
1⁄2 tl gedroogde basilicum
1⁄4 tl gedroogde rozemarijn
een snufje chilivlokken of enkele druppels Tabasco
De vulling
1 tl olijfolie
1 rode en 2 gele paprika’s, in kleine blokjes
1⁄2 tl gedroogde oregano
1⁄2 tl gedroogde basilicum
12 zwarte olijven, in ringetjes
75 g feta, in kleine blokjes
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Snijd de courgette dwars in tweeën en snijd elke helft ver- volgens in de lengte in plakken van maximum 0,5 centimeter dik. Wrijf de courgetteplakken in met de olijfolie met behulp van je handen en leg ze verspreid op een rooster. Plaats 20 minuten in de oven. Zet de oven nadien niet uit!
Bereid de tomatensaus. Verhit de olijfolie in een pan en roer- bak de ui tot deze glazig is. Voeg de kno ook toe en bak even mee. Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree en gedroogde kruiden toe en breng op smaak met peper en zout. Laat de saus 10 minuten sudderen en zet opzij.
Bereid de vulling. Roerbak de paprikablokjes zo’n 10 minuten in olijfolie en breng op smaak met de gedroogde kruiden, peper en zout. Voeg de olijven toe. Schep de blokjes feta vlak voor het samenstellen van de lasagne door de vulling.
Maak per persoon een aparte lasagne. Start met twee courgetteplakjes, verdeel daarover wat tomatensaus en leg hierop opnieuw twee plakken courgette, maar nu in de tegengestelde richting. Schep hierop wat van het paprika- fetamengsel. Daarbovenop komen opnieuw twee plakjes courgette. Leg deze weer in de tegengestelde richting dan de vorige laag – gelijklopend met de eerste laag dus. Schep er nu weer tomatensaus overheen, dan weer plakken courgette en ga zo door tot alle ingrediënten op zijn. Strooi de geraspte parmezaan eroverheen en plaats 20 minuten in de oven. Schep de lasagnes voorzichtig op de borden en serveer met een handvol rucola of een frisse, groene salade.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Lidl
De lente op je bord: zeebaarsfilet met salsa verde en bonenslaatje
-
Mijnenergie
Hoeveel meer betaal je vandaag voor een vast tarief dan vóór de energiecrisis?
In 2022 bereikten de energieprijzen een recordniveau. De consument kon toen een tijdlang enkel nog voor een variabel tarief opteren. Ondertussen bieden vier energieleveranciers opnieuw een vast tarief aan. Maar waar bevinden de prijzen hiervan zich ten opzichte van de - stabiele - energiemarkt die we voor de crisis kenden? En zijn er grote verschillen van leverancier tot leverancier? Mijnenergie.be overloopt de cijfers. -
Livios
Einde van gasketels op komst? “Met een verbod sluit je dingen uit, maar los je het echte probleem nog niet op”
Na Duitsland kondigde ook Nederland aan om gasketels te verbieden vanaf 2026. Komt er binnenkort ook bij ons een verbod op nieuwe zulke ketels? Bouwsite Livios vroeg het aan Charlotte van de Water, klimaatbeleidexpert, en Guy Gommeren, bouwtechnologie-expert bij technologiefederatie Agoria. -
-
Met maar twee ingrediënten maak je dit heerlijke superfoodgerecht
-
Mijnenergie
Goedkoop water opwarmen: doe je dat met de waterkoker, de kokendwaterkraan of het fornuis?
Van pasta of aardappelen koken voor een zomers slaatje tot de avond afsluiten met een ontspannend tasje thee: je kookt vaker water dan je denkt. De meesten onder ons doen dit met de waterkoker. Toch zweren sommigen bij de pan of fluitketel op het fornuis. Met de kokendwaterkraan biedt zich sinds enige tijd ook een meer trendy alternatief aan. Maar waar liggen de verbruikskosten het laagst? Mijnenergie.be maakte de berekening. -
Queen Elizabeth lanceert bakwedstrijd voor haar verjaardagsdessert. Dit zijn 3 geliefde recepten van de zoetekauw
Dit jaar zit de Britse Queen Elizabeth (95) zeventig jaar op de troon. Haar feest in juni zal vier dagen duren, maar deze week start in het Verenigd Koninkrijk wel al de ‘Platinum Pudding Competition’. Deelnemende bakkers proberen een nieuw dessert te creëren voor The Queen, dat iedereen zal eten tijdens de festiviteiten. De winnaar wordt pas binnen enkele maanden bekendgemaakt, dus voor wie niet kan wachten zetten wij nu al drie favoriete recepten van de Queen op een rij. -
PREMIUM
Zo kweek je gember, kurkuma of zoete aardappel in je eigen tuin
1 reactie
Resterende karakters 500
Log in en reageerAlfons Thijs