Pompoen schittert in deze feestelijke veggie pastei met couscous en feta
Kerstmis nadert en ongetwijfeld heb je dinertjes met geliefden op de planning. Maak die extra gezellig met exquisiete comfortfood op tafel: een pasteitje van pompoen-couscous-feta dat echt niet alleen de vegetarische gasten zal bekoren.
Wat heb je nodig? (voor 6 personen)
150 g couscous
400 g butternut, in blokjes
2 rode uien, gesnipperd
3 el balsamicoazijn
250 g witte champignons (middelgroot), in partjes
2 teentjes knoflook, geperst
150 g feta
50 g gedroogde veenbessen
50 g walnoten, grof gehakt
2 rollen bladerdeeg
1 ei, losgeklopt
olijfolie
peper en zout
Zo maak je het :
1. Bereid de couscous zoals vermeld op de verpakking. Verwarm de oven voor op 200°C. Hussel de pompoenblokjes met een scheut olijfolie en kruid met peper en zout. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze in 20 minuten gaar in de oven. Schep halverwege om.
2. Fruit de rode ui glazig in wat olie. Blus met de balsamicoazijn en laat zachtjes verder karamelliseren. Schep de rode ui onder de gare pompoenblokjes.
3. Verlaag de oventemperatuur naar 180°C. Bak de champignons met de look goudbruin in olie. Schep alles onder de pompoen. Kruimel er de feta bij, voeg de veenbessen en noten toe en meng goed onder elkaar. Kruid met peper en zout.
4. Bekleed twee bakplaten met bakpapier en spreid op elke bakplaat een rol bladerdeeg uit. Verdeel er de couscous en daarop de groente-fetavulling, in het midden, over. Laat de randen vrij. Vouw de buitenkanten van het deeg naar binnen en zorg dat ze elkaar wat overlappen. Smeer de vouwranden telkens in met wat water zodat de randen goed aan elkaar blijven plakken. Borstel de Wellington in met het losgeklopt ei en zet 30 minuten in de oven.
Tip 1: zet de Wellington vlak voor het serveren, afgedekt met aluminiumfolie, 10 minuten in de oven.
Tip 2 : dit gerecht kun je ook perfect serveren als hoofdgerecht aan de vegetariërs onder het gezelschap.
Tip 3: steek uit een klein stukje deeg met een uitsteekvorm sterretjes en kleef ze met wat water op de wellington.
Tip 4: Aangesneden pompoen is - zonder de pitten - enkele dagen houdbaar in de koelkast.
Nog pompoen over? Gebruik hem dan in dit stoofpotje:
Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
TV
STREAMINGTIP. ‘More Than This’: liefde in alle kleuren
-
Independer
Je auto uitlenen aan je buur of vrienden: zo zit het met de verzekering
Na een met (net iets te veel) drank overgoten zomers feestje vraag je je buren of ze je met je eigen auto even thuis willen brengen. Of je laat je met je eigen wagen voeren door je bob. Maar is dat eigenlijk wel oké voor de verzekering, zomaar je auto uitlenen? Independer.be geeft advies. -
Liefde is ... zoet. Verleid je geliefde met deze 3 verrassende valentijnsdesserts
Niets fijner dan je geliefde met valentijn te verrassen met een zelfgemaakte zoete lekkernij. Foodstylist Sonja Peeters weet precies met welke desserts je het hart van je lieveling (nog meer) verovert. Kies voor een frisse minicharlotte, een krokant aardbeientaartje of een verrassende cheesecake en vier de liefde in stijl. -
-
Het beste van twee werelden: de ginsecco is de perfecte cocktail voor de feestdagen
-
Lidl
Wrap it up! Lekker makkelijk: fajita's met gewokte savooi en rundsreepjes
De fajita hebben we als lekkernij in een jasje te danken aan de Tex-Mex, ofwel de Texaans-Mexicaanse keuken. Je kan de wraps naar hartenlust beleggen met ingrediënten naar keuze, maar voor deze versie gebruiken we verfijnde entrecôte, in dunne reepjes gesneden, en krokant gewokte savooikool. -
Lidl
Minder vlees eten in 2022? Deze bloemkool-broccoliburger smaakt net zo goed
Ben je van plan om minder vlees te eten dit jaar? Een bloemkool-broccoliburger smaakt net zo goed en leent zich bovendien prima om een winterse aardappelsalade bij te serveren, met walnoten en augurkjes. Wedden dat je zelfs de meest doorwinterde vleeseter overtuigt? -
Mijntelco
Een iPhone voor 179 euro... mét abonnement: doe je voordeel aan zo'n deal?
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer