Pasta met gehaktballetjes en stiekeme groenten: 100% moeilijke eters-proof
Delen per e-mail
Hoe laat je je kinderen vlot groene kool, pastinaak en champignons eten? Verstop ze in een snelle pastaschotel met tomatensaus en balletjes!
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
300 g penne
1 sjalot
1 pastinaak
250 g Parijse champignons
200 g groene kool, in fijne reepjes
handvol basilicumblaadjes
700 ml tomatensaus (passata)
600 g gemengd gehakt
3 el paneermeel
100 g Parmezaanse kaas
50 g geraspte mozzarella
1 ei
olijfolie
peper & zout
Zo maak je het:
1. Snipper het sjalotje en meng samen met het paneermeel, de Parmezaanse kaas en het ei door het gehakt. Kruid met peper en zout en rol er balletjes van 3 cm doorsnede van. Bak ze in olijfolie rondom bruin. Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water.
2. Roerbak de groene kool in olijfolie 5 minuten. Schil en snij de pastinaak in blokjes. Snij de champignons in kwartjes. Bak de pastinaak in olijfolie beetgaar. Voeg de champignons toe en roerbak 2 minuten verder. Schenk er de passata bij en laat op een zacht vuur 5 minuten sudderen. Kruid met peper en zout. Leg er de gehaktballen in laat nog 2 minuten verder sudderen.
3. Giet de pasta af en schep in een ovenschaal. Verdeel er de groene kool over, giet er de groentesaus met de gehaktballen over en bestrooi met de mozzarella. Zet 10 minuten onder de ovengrill tot de kaas mooi goudbruin is. Werk de schotel voor het serveren af met het basilicum.
Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Multimedia Vinyl is weer helemaal in: hierop moet je letten als je een platenspeler koopt
Na de komst van de cd was vinyl een tijdlang helemaal afgeschreven, maar intussen zijn platen - zélfs in streamingtijden - aan een serieuze comeback bezig. Onze techredacteur somt op waar je op moet letten als je een nieuwe platenspeler wil kopen en tipt meteen zijn drie aanraders van het moment. -
NINA trakteert: win een fles non-alcoholische bubbels om te toasten
Kans is groot dat je ooit al eens alcoholvrij bier gedronken hebt. Iets minder ingeburgerd, maar ook bezig aan een opmars, is non-alcoholische wijn. Eens proeven? Dat kan, want samen met Vintense geven we twintig flessen weg. Proost! -
Multimedia Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs. -
-
PREMIUM
Minderen met koffie? Foodie Morgane test of deze 5 alternatieven ook een energieboost geven
-
Van kaneelrollen tot junkfood: deze 11 Belgische ondernemingen wonnen een Belgian Vegan Award
Ook in ons kleine Belgenland ijveren heel wat ondernemers voor een groenere wereld. Een nobel doel dat pluimen verdient. Dus zetten de Belgian Vegan Awards elk jaar een aantal ondernemingen in de bloemetjes. Van vegan kaneelrollen tot vegan junkfood: dit jaar vielen deze elf toppers in de prijzen. -
Livios Val jij voor de charme van een tiny house? Zoveel kost het je
Om een woning te kopen of te (ver)bouwen heb je al snel een grote som geld nodig waar je jaren voor afbetaalt. Dat verklaart de populariteit van meer alternatieve woonvormen, zoals tiny houses. Daarbij woon je op kleiner en met minder spullen, maar wel met meer financiële vrijheid. Hoeveel betaal je voor zo’n tiny house? Bouwsite Livios vroeg het aan Tiny House Belgium. -
Lidl Deze homemade wortelhummus wordt hét broodbeleg van het jaar
Op een krokant toastje of zachte boterham, in een wrap of als groentedip, hummus is een echte allrounder. Pimp je kikkekerwtenpuree voor meer variatie met restjes groenten die je in je koelkast vindt. Geroosterde worteltjes zijn onze favoriet, want zij creëren een extra zoete, smeuïge toets.