Elke dag leveren vrachtwagens 25.000 liter wijn af bij Delhaize in Molenbeek
Volledig scherm
PREMIUM
Elke dag leveren vrachtwagens 25.000 liter wijn af bij Delhaize in Molenbeek © Steven Richardson

Onze supermarkten vullen zélf de flessen: “Zelfs wijn uit Frankrijk wordt en masse in tankwagens aangevoerd”

Warenhuisketens Colruyt en Delhaize gieten samen jaarlijks 48 miljoen liter (!) buitenlandse wijn in eigen flessen. Al bijna vier op de tien wijnen uit het buitenland worden immers pas in het land van consumptie gebotteld. Sterker nog: zowat alle namen van de bulkwijnen blijken door hen zelf verzonnen. Wij vragen aan beide supermarktketens waarom ze dat doen en bekijken de kwaliteit van deze wijnen.

  1. Guido en zoon Maxim maken biologische wijnen: “Wij gebruiken geen insecticiden en herbiciden waardoor er meer leven op het domein is”
    PREMIUM

    Guido en zoon Maxim maken biologi­sche wijnen: “Wij gebruiken geen insectici­den en herbiciden waardoor er meer leven op het domein is”

    Wat ooit startte als een wijngaard in de achtertuin van drie kameraden, is uitgegroeid tot een wijndomein van om en bij de twee hectare. Spilfiguren Guido Geunis en zoon Maxim onderhouden samen met vrienden en familie de wijnstokken op een natuurlijke manier. “Er komen geen insecticiden en herbiciden aan te pas. Daardoor is er meer leven op het domein. Het komt ook de kwaliteit en de smaken van de eindproducten ten goede”, klinkt het. Ontdek hier nog andere wijnmakers in Vlaanderen.