Onze spaghettispecialist Lara proeft de befaamde bolognese van Den Trol: "Zijn de rood-witte placemats een slecht voorteken?"
Na stoofvlees, vol-au-vent en frieten moet spaghetti bolognese wel het favoriete gerecht van alle Vlamingen zijn. Reken Lara Laporte daar maar bij: zij proeft al een jaar lang spaghetti’s over heel Vlaanderen voor haar blog ‘Spaghetti Blogonaise’. Speciaal voor NINA trekt ze nu langs de Vlaamse eethuizen die volgens de NINA-lezers de beste bolo serveren. Deze week op het menu? Den Trol in Schoten, een bruine kroeg met een fanatieke fanbase die vooral de spaghetti prijst. Maar is Lara ook overtuigd? Alle andere reviews lees je hier.
Delen per e-mail
In december 2019 bracht ik op aanraden van enkele fanatieke Trol-lovers een bezoekje aan ‘Den Trol’ in Schoten. Enfin, vooral na enkele berichtjes – getypt in hoofdletters – van dé meest fanatieke Trol-lover (hey, Robine!). In tegenstelling tot wat ze me aanraadde, de spaghetti bolognese uiteraard, koos ik destijds voor de spaghetti ‘half & half’ van Den Trol. Dat zorgde voor enkele verontwaardigde reacties. Ze vonden het geen eerlijke review, want het ging niet over dé bolognese. Ik beloofde dus dat ik op een later moment zou terugkeren voor de bolo. Deze is dus voor alle Den Trol-liefhebbers én Robine.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Feest in een glas: bartender Philip creëert 3 verfijnde (en simpele!) kerstcocktails
-
5 leuke manieren om stress te verminderen
Stress lijkt wel dé ziekte van onze tijd. Heel wat mensen zijn dan ook op zoek naar manieren om hun stressniveau te verlagen. Naast meer sporten en bewegen, blijkt ook creatief zijn een goede uitlaatklep om je stress onder controle te houden. Heb jij je creatieve hobby nog niet gevonden? We geven je graag enkele suggesties mee. -
Lowie Frieton of Hakuna Patata: deze Belgische frituren hebben wel héél grappige namen
Een kleintje met stoofvleessaus en mayonaise, alstublieft! Vers gebakken friet is onze nationale trots. In elk dorp kom je wel een frietkot tegen. Zoals frituur ’t Dorp of Onder den Toren. Al pakken sommige uitbaters het origineler aan. Omdat de ‘Week van de Friet’ in volle gang is, gingen we op zoek naar opvallende frituurnamen. Als ode aan de vettige delicatesse en de heiligdommen die haar serveren. -
-
PREMIUM
Radiomaker en bakkerszoon Tom De Cock (37) deelt zijn favoriete familierecept: “Papa’s worstenbroodjes moesten perfect zijn”
Welk recept staat voor eeuwig op je smaakpapillen gegraveerd? Als je doorvraagt, kom je bijna altijd uit bij een recept uit de kindertijd. Presentator en bakkerszoon Tom De Cock herinnert zich nog de heerlijke worstenbroden en appelbollen die zijn papa op Verloren Maandag — de eerste maandag na Driekoningen — bakte. “Worstenbrood moét je warm eten.” -
Multimedia Vinyl is weer helemaal in: hierop moet je letten als je een platenspeler koopt
Na de komst van de cd was vinyl een tijdlang helemaal afgeschreven, maar intussen zijn platen - zélfs in streamingtijden - aan een serieuze comeback bezig. Onze techredacteur somt op waar je op moet letten als je een nieuwe platenspeler wil kopen en tipt meteen zijn drie aanraders van het moment. -
Sparen Vastgoed kopen in 2021: komt de marktcorrectie er dan toch eindelijk aan?
Als u de afgelopen jaren een huis of appartement kocht (of dat wou doen), dan weet u dat de vastgoedprijzen al een tijdje in stijgende lijn zitten. De coronacrisis heeft daar ook niets aan veranderd: in 2020 betaalde u gemiddeld 5,7% meer voor een woning en 6,8% meer voor een appartement dan in 2019. Spaargids.be zocht uit of die opwaartse curve ook in 2021 een realiteit blijft. -
Lidl Zo maak je chili con carne op z'n Vlaams
Wat krijg je als je de Mexicaanse klassieker chili con carne zou klaarmaken met oer-Vlaamse ingrediënten? Een verrassend stoofpotje met worstjes, bonen, aardappelen en een toefje peterselie in plaats van koriander.
0 reacties