Nog beter dan aan de kust: huisbereide mosseltjes met kraakverse salade en salsa
Delen per e-mail
Wij Belgen zijn echte gewoontedieren. Als we mosselen eten kiezen we haast zonder nadenken voor een klassieke bereiding met witte wijn. Terwijl er nog zo veel andere overheerlijke opties zijn! Zoals deze healthy salade met mosseltjes, crunchy croutons en salsa verde.
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
100 g gemengde sla
bussel radijzen
bosje peterselie
bosje basilicum
bosje tijm
200 g kerstomaten
200 g gegrilde paprika (bokaal), in reepjes
2 sneetjes bruin brood
100 g spinazie
1 el mosterd
1 eiwit
2 kg mosselen
1 rode ui, in halve ringen
olijfolie
peper en zout
Zo maak je het:
Maak de mosselen schoon. Stoof de ui even aan in olijfolie. Voeg de mosselen toe, kruid met peper en zout en laat ze afgedekt op hoog vuur koken tot ze open zijn. Haal de mosselen vervolgens uit hun schelp.
Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de kerstomaten in een ovenschaal en bedruppel met olijfolie. Kruid met peper en zout en zet ze 5 minuten in de oven. Snij de radijsjes in kwartjes. Doe de peterselie, basilicum, tijmblaadjes, spinazie, mosterd, eiwit en een scheut olijfolie in een blender. Kruid met peper en zout en mix glad.
Snij het brood in blokjes en bak ze in olijfolie goudbruin. Kruid met peper en zout en laat uitlekken op keukenpapier. Verdeel de gemengde sla, radijsjes, paprikareepjes en de gepofte tomaten over borden. Verdeel er de mosselen en croutons over en schep er een lepel salsa verde op. Werk af met een blaadje basilicum.
Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
5 recepten voor een echte ‘groene’ kerst met lokale producten en extra veel groenten op het menu
-
Yasmine Marchals zoontje heeft diabetes, dus moest ze anders leren bakken: 3 slimme recepten uit haar boek ‘Ongewoon zoet’
Als fervente bakster deelde Yasmine Marchal op haar blog ‘Tartes Yaya’ alles wat lekker en zoet is. Toen zoontje Ilyas diabetes type 1 bleek te hebben, gooide ze haar bakexperimenten om door vetten, suikers en vezels slim te combineren en het toch lekker te houden. Zo kan iedereen ervan genieten. Haar succesrecepten heeft ze gebundeld in ‘Ongewoon zoet’ en wij mogen exclusief drie recepten uit het boek prijsgeven. Van koekjes over kokosrotjes tot taart: met de slimme ingrepen van Yasmine zijn die heerlijke zoetigheden een pak minder ongezond. -
PREMIUM
Feesten zonder feestkilo’s achteraf? Chef en diëtist Michaël Sels serveert zijn eindejaarsmenu. “Met groenten in elke gang”
-
-
Multimedia Vinyl is weer helemaal in: hierop moet je letten als je een platenspeler koopt
Na de komst van de cd was vinyl een tijdlang helemaal afgeschreven, maar intussen zijn platen - zélfs in streamingtijden - aan een serieuze comeback bezig. Onze techredacteur somt op waar je op moet letten als je een nieuwe platenspeler wil kopen en tipt meteen zijn drie aanraders van het moment. -
Livios Val jij voor de charme van een tiny house? Zoveel kost het je
Om een woning te kopen of te (ver)bouwen heb je al snel een grote som geld nodig waar je jaren voor afbetaalt. Dat verklaart de populariteit van meer alternatieve woonvormen, zoals tiny houses. Daarbij woon je op kleiner en met minder spullen, maar wel met meer financiële vrijheid. Hoeveel betaal je voor zo’n tiny house? Bouwsite Livios vroeg het aan Tiny House Belgium. -
Met deze tips maak je gemakkelijk je gourmetstel schoon
Het is en blijft een traditie: gourmetten tijdens het kerstdiner. Zelfs al vieren we dit jaar en petit comité. En daar komt meteen een vervelend taakje bij kijken. Hoe krijg je de volgende ochtend dat gourmetstel weer schoon? Tv-kok en foodjournalist Jet van Nieuwkerk geeft enkele tips om het weer spic en span te krijgen. -
PREMIUM
Radiomaker en bakkerszoon Tom De Cock (37) deelt zijn favoriete familierecept: “Papa’s worstenbroodjes moesten perfect zijn”
Welk recept staat voor eeuwig op je smaakpapillen gegraveerd? Als je doorvraagt, kom je bijna altijd uit bij een recept uit de kindertijd. Presentator en bakkerszoon Tom De Cock herinnert zich nog de heerlijke worstenbroden en appelbollen die zijn papa op Verloren Maandag — de eerste maandag na Driekoningen — bakte. “Worstenbrood moét je warm eten.”