Met deze simpele ingreep maak je paddenstoelenravioli net dat tikkeltje gastronomischer
Delen per e-mail
Iedereen is dol op ravioli. Maar weinig mensen slagen erin om het gerecht mooi te presenteren. De truc: maak de deegvellen niet dicht, maar stapel ze in torentjes met de vulling ertussen, als een soort minilasagnes. Mooi én makkelijk.
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
12 lasagnevellen
1 ui, gesnipperd
250 g mix champignons
200 g spruiten
2 el verse tijmblaadjes
handvol peterselie
handvol basilicum
handvol munt
1 el geraspte citroenschil
200 g mascarpone
30 g pijnboompitten
olijfolie
peper en zout
Zo maak je het
1. Snij de spruitjes in plakjes. Stoof de ui in olijfolie glazig. Voeg de spruitjes toe en roerbak 5 minuten. Kruid met peper en zout. Snij de champignons klein en bak ze in een andere pan in olijfolie goudbruin en gaar. Schep er de mascarpone en de tijm onder en kruid met peper en zout. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan goudbruin.
2. Blancheer de munt, basilicum en peterselie enkele seconden in kokend water en dompel ze meteen onder in ijswater. Schep de kruiden uit de pan en dep droog. Doe ze, samen met de citroenrasp, in een blender, giet er flinke scheut olijfolie bij, kruid met peper en zout en mix glad.
3. Gaar de lasagnevellen in gezouten kokend water. Schep ze voorzichtig uit de pan, leg ze op een vochtige keukenhanddoek en steek er met een ronde uitsteekvorm cirkels uit. Je kan hiervoor ook een gekarteld wielmesje gebruiken.
4. Leg telkens een lasagnecirkel op elk bord, schep er wat van de spruitjes en champignons op en herhaal. Gebruik telkens 3 deegcirkels en eindig met wat champignons. Werk af met de pijnboompitten en druppel er de groene kruidensaus over en langs.
Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Getest en verrassend goed bevonden: 4 vegan takeaway spaghetti bologneses
-
Lidl Warme appel, rozijnenbrood, paté en sherry: kerstiger dan dit wordt een aperitief niet
Ben jij ook al je kerstmenu aan het samenstellen? Dit ultieme winterse hapje van rozijnenbrood met paté en appel mag er niet op ontbreken! PS: de bijhorende sherrycocktail is niet moelijk om te maken, maar het kan geen kwaad om het al eens op voorhand te proberen, toch? ;-) -
Sparen Starten met beleggen: zo vindt u goede beleggingsfondsen
Steeds meer beleggers stoppen een deel van hun spaarcenten in beleggingsfondsen. Maar wat als u (nog) niets van de beurs kent? Hoe vindt u de weg naar het juiste beleggingsfonds? Spaargids.be legt uit hoe u veilig kan starten. -
-
Sparen Na de tariefverhogingen bij sommige banken: hoe gemakkelijk is het om over te stappen?
KBC kondigde begin deze maand al aan dat ze een aantal van haar tarieven fors optrekt. Ook bij andere banken zijn er belangrijke wijzigingen. Maar wat als u daar als klant niet mee akkoord gaat? Kan u dan gemakkelijk overstappen en is daar ook een kostprijs aan verbonden? Spaargids.be belicht de werking van de (gratis) bankoverstapdienst. -
Sparen Gratis renovatiekrediet voor ingrijpende ‘groene’ verbouwingen: dit zijn de voorwaarden en alternatieven
Tegen 2050 zouden bijna alle woningen in Vlaanderen energiezuinig moeten zijn, maar dan moet wel eerst ongeveer 95 procent nog gerenoveerd worden. Om al die groene verbouwingen te stimuleren, geeft de Vlaamse overheid vanaf dit jaar een renteloze lening voor energierenovaties. Spaargids.be bekijkt de (soms strenge) voorwaarden én de alternatieven. -
PREMIUM
3 plantaardige recepten die non-believers overtuigen, volgens Madam Bakster, Karola’s Kitchen en Elisabeth Van Lierop
-
PREMIUM
Goed Gevoel Diëtiste Sanne Mouha geeft tips om je kerstdiner gezond en schuldvrij te houden: “Wat dacht je van wraps als voorgerecht?”