Liefhebber van wild én kroketjes? Dit recept combineert beide lekkernijen tot een ware delicatesse
Wij, Belgen, houden van frietjes. Maar minstens zo veel houden we van kroketjes. En we houden ook van wild, echt heerlijk in de herfst. The best of both worlds? Deze krokante kroketjes van hinde.
Delen per e-mail
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
600 g hindesteak, in stukjes
1 wortel, in blokjes
2 el peterselie, fijngehakt
1 ui, gesnipperd
3 el bloem
120 ml volle melk
2 plakken peperkoek
150 ml wildfond
100 g paneermeel
2 eieren
mosterd
boter
olijfolie
peper en zout
Zo maak je het :
1. Bak de stukjes vlees goudbruin in olijfolie. Schep uit de pan.
2. Doe de ui en de wortel, samen met een klont boter in de pan en bak glazig. Roer er de bloem onder en laat 1 minuut al roerend bakken. Blus met de wildfond en breng aan de kook. Giet er de melk bij en breng opnieuw aan de kook.
3. Doe het vlees terug in de pan en brokkel er de peperkoek bij. Zet het deksel op de pan en laat 20 minuten op een zacht vuur pruttelen. Roer er de peterselie onder en kruid bij met peper en zout. Giet in een schaal en laat volledig, liefste een nacht, afkoelen.
4. Klop de eieren los en kruid met peper en zout. Neem een handvol koude ragout en vorm er een kroket van. Wentel de kroket eerst door het eimengsel en vervolgens door het paneermeel. Herhaal zodat de kroketten een stevige paneerlaag hebben. Doe hetzelfde met de rest van de ragout.
5. Bak de kroketjes in frituurolie van 170°C goudbruin. Serveer met wat mosterd.
Zot van wild? Probeer dan ook deze lasagne met everzijnragout.
Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Livios
Met deze werken kan je de verkoopwaarde van je woning vergroten
Renoveren doe je vooral voor je eigen comfort. Als je woning daardoor meer opbrengt bij verkoop, is dat natuurlijk mooi meegenomen. Maar weet dat je er niet alle investeringen ook werkelijk terug uithaalt. Welke ingrepen betekenen een meerwaarde voor je woning of welke werken leiden tot een snellere verkoop? Bouwsite Livios maakt je wegwijs. -
Dankzij nieuwe online workshop leer je verse pasta maken van een echte Italiaanse: “En dat op een gezonde manier”
Verse pasta uit Italië, daar kan niets tegenop. Dat vindt ook Sarah Puozzo (38). Zij leerde gnocchi, garganelli en ravioli maken onder het alziend oog van haar oer-Italiaanse nonna. Die wijsheid geeft ze nu door via de Pasta Academy, een gloednieuw platform waar je online workshops kunt volgen. “Het geheim van de Italiaanse keuken? Het is comfortfood, maar met pure en verse ingrediënten.” -
Lidl
Geen inspiratie? Deze Belgische klassieker brengt de lente op je bord
Snel, makkelijk en gezond: een klassieker als Luikse salade behoeft weinig uitleg. Als lunch of als licht lentediner - deze salade smaakt altijd. Maak je liever een veggie variant klaar? Laat dan de gerookte spekreepjes weg en voeg eventueel wat extra boontjes toe. Bon appétit! -
-
Alles in één: 3 smakelijke eenpansgerechten die je zonder veel moeite op tafel zet
Niets zo makkelijk als koken in één pan. Met een minimum aan moeite en weinig afwas tover je deze drie smakelijke gerechten op tafel. -
Lidl
Creatief combineren: spaghetti met een schnitzeltwist
Natuurlijk is spaghetti bolognaise lekker. Maar het is ook ontzettend voor de hand liggend. Ben je in een creatieve bui, serveer je pasta dan eens met schnitzel. Met olijfolie, mozzarella, tomaat, courgette, verse basilicum en pijnboompitjes als afwerking creëer je een originele schnitzel caprese. -
Jobs
Van werfleider tot schilder: zoveel verdien je in de bouw
Overweeg je soms een job in de bouw? De sector kent in ieder geval heel wat zware knelpuntberoepen. Jobat.be somt op wat de mogelijkheden zijn en wat je (bruto) kan verdienen. -
Dit is de kostprijs van airconditioning
1 reactie
Chris Devlaeminck