Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Koffiedrinker? Met deze tips maak jij thuis de lekkerste koffie

Mis jij ook je favoriete koffiebar op weg naar en van het werk? Niet getreurd, met enkele kleine ingrepen kan je thuis zelf voor barista spelen. Een vleugje goede raad om het perfecte bakje troost op tafel te toveren.

 1. Snitters, donuts en blondies: 3 zoete creaties van ‘Bake Off’-kandidaat Jens Detollenaere voor de herfstvakantie

  Snitters, donuts en blondies: 3 zoete creaties van ‘Bake Off’-kandidaat Jens Detollenae­re voor de herfstva­kan­tie

  ‘Bake Off 2020'-halve finalist Jens Detollenaere startte met bakken als ode aan zijn oma. “De zondagnamiddagen rond haar grote tafel zaten vol oprechtheid en liefde. Na haar overlijden ben ik me gaan toeleggen op het bakken. Ik denk dat dat mijn manier was om haar toch nog dicht bij me te voelen.” Jens maakt geen overdadig gedecoreerde stapeltaarten, maar strakke, minimalistische baksels. Hij deelt drie recepten met ons om tijdens de herfstvakantie uit te proberen.
 2. Weinig moeite, wauw-effect: zo pimp je kant-en-klare kerstgerechten zodat het lijkt alsof je uren in de keuken stond
  PREMIUM

  Weinig moeite, wauw-ef­fect: zo pimp je kant-en-kla­re kerstge­rech­ten zodat het lijkt alsof je uren in de keuken stond

  Wil je jouw kostbare tijd liever met je gasten doorbrengen? Maar wil je wel pareltjes van borden serveren die de smaakpapillen prikkelen? Het lijkt quasi onmogelijk, maar foodies Silke Van Engeland en Virginie Schoelinck vonden de hack: ze pimpen kant-en-klare gerechten zodat het lijkt alsof je lang in de weer bent geweest. Hun boek ‘Onweerstaanbaar kant-en-klaar’ is nog niet uit, maar wij mogen jullie alvast exclusief drie recepten tonen: met deze macaronsoezenkrans, carpaccio op oosterse wijze en aspergesoep met garnaalballetjes scoor je ongetwijfeld.
 3. Exclusief: 3 lekker gezonde recepten waar ook kinderen van smullen uit het nieuwe boek van Ellemieke Vermolen

  Exclusief: 3 lekker gezonde recepten waar ook kinderen van smullen uit het nieuwe boek van Ellemieke Vermolen

  Een gezonde levensstijl meegeven aan haar zonen Noah (12) en Zenna (10) is altijd een prioriteit voor Ellemieke Vermolen (45) – jaren de vrouw van topchef Sergio Herman. “Goede voeding is zo belangrijk. Voor je gezondheid, en voor onze planeet. Dat blijft echt wel ergens plakken in die jonge hoofden.” Zelf past ze de ‘80/20-regel’ toe en met haar nieuwe kookboek ‘Lekker gezond’ tovert ze meer plezier in de keuken en aan tafel. Op één ingrediënt bezuinigt ze niet: liefde. Wij mogen drie recepten exclusief publiceren.