Loïc: “Om lekkere huisgemaakte falafel te verkrijgen met je toch wel enkele belangrijke richtlijnen in het achterhoofd houden”
Volledig scherm
PREMIUM
Loïc: “Om lekkere huisgemaakte falafel te verkrijgen met je toch wel enkele belangrijke richtlijnen in het achterhoofd houden” © Steven Richardson

“Je moet ze meteen na het frituren opeten”: tv-kok Loïc proeft falafels uit de supermarkt

Voor de ene is falafel niet meer dan droge, smakeloze kikkererwtenballetjes, terwijl het voor de andere een kruidig plezier is voor de smaakpapillen. De ingrediëntenlijst en bereiding van falafel lijkt eenvoudig, maar in de praktijk is het dat niet. VTM-kok Loïc Van Impe zocht voor de ‘Wereldreis in je keuken’-challenge het geheim van lekkere falafel uit en proefde de kant-en-klare falafel uit de supermarkt.

  1. Deze 10 Belgische restaurants kregen een groene Michelinster. 4 topchefs over de bekroning van hun harde werk
    PREMIUM
    Goed Gevoel

    Deze 10 Belgische restau­rants kregen een groene Michelin­ster. 4 topchefs over de bekroning van hun harde werk

    Met onze vleesconsumptie eten we onze planeet om zeep. Gelukkig kan je met groenten of vis uit onze Noordzee ook topgerechten op tafel zetten. Vier Belgische topchefs met een groene Michelinster vertellen hoe zij te werk gaan en onthullen enkele geheimen uit hun keuken. Extra handig: ze geven ook tips om zelf aan de slag te gaan, zodat iedereen thuis gastronomisch kan genieten. “Breng eens één groente in verschillende texturen op het bord. Zo krijg je meteen een spannend gerechtje.”
  2. “Ik zou dit nooit kant-en-klaar kopen, want het is een heel simpele saus om zelf te bereiden”: tv-kok Loïc proeft zoetzure sausen uit de supermarkt
    PREMIUM

    “Ik zou dit nooit kant-en-klaar kopen, want het is een heel simpele saus om zelf te bereiden”: tv-kok Loïc proeft zoetzure sausen uit de supermarkt

    Iedereen kent het gerecht: varkensvlees of kip met zoetzure saus en rijst van bij de Chinees. Maar dit ‘Chinese’ gerecht zal je nergens in China vinden. Laat staan dat wat wij hier kant-en-klaar als zoetzure saus kopen typisch Chinees zou zijn. TV-kok Loïc Van Impe legt voor de ‘Wereldreis in je keuken’-challenge uit welke tradities uit de Chinese keuken wel in zoetzure saus zitten, proefde de kant-en-klare zoetzure sauzen uit bokalen en geeft tips om de saus zelf te maken.