-
Volledig scherm
- © Getty Images/iStockphoto

Jackfruit: lekker, maar geen echte vervanger van vlees

Nooit eerder was het aanbod van voedingsmiddelen zo groot. Producenten verzinnen steeds wat nieuws. Een professional beoordeelt producten en geeft antwoord op de vraag: en, is het wat? Ditmaal test voedingsdeskundige Berdien van Wezel jackfruit.

6 reacties

 • lekeux jensen

  5 maanden geleden
  Heb in Thailand gewoond en wij aten het altijd rechtstreeks uit de vrucht superlekker maar idd geen vleesvervanger, en is inderdaad Durian die stinkt maar eenmaal gewoon vond ik durian één van de lekkerste vruchten die ik ooit heb gegeten.
 • ISABEL FRANCOIS

  3 jaar geleden
  @Jacques,Jackfruit is géén Durian.T'is Durian dat uren in de wind stinkt.
 • jacques vannergens

  3 jaar geleden
  om van de geur maar te zwijgen....er is een grondige reden waarom in thailand dit als enige fruit niet mag meegenomen worden in de hotels!!!
 • wim helsen

  3 jaar geleden
  Ze willen gaan vlees eten maar alles moet er wel op lijken of hetzelfde smaken.
 • Yves De Groote

  3 jaar geleden
  Vlees kun je vervangen door ....vlees. De rest is larie en raddraaierij.
 1. Gen Z en millennials eten steeds minder spruitjes: wordt ’s werelds meest gehate groente binnenkort uit de keuken verbannen?

  Gen Z en millenni­als eten steeds minder spruitjes: wordt ’s werelds meest gehate groente binnenkort uit de keuken verbannen?

  De meeste kinderen zijn niet bepaald dol op spruitjes vanwege hun uitgesproken, bittere smaak, die we, eenmaal volwassen, juist leren appreciëren. De groene koolsoort is immers vernoemd naar de hoofdstad van ons land. Toch lijkt het erop dat de nieuwe lading volwassenen en volwassenen in spe de groente liever links laat liggen. Dat blijkt uit cijfers van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing.
 2. Queen Elizabeth lanceert bakwedstrijd voor haar verjaardagsdessert. Dit zijn 3 geliefde recepten van de zoetekauw

  Queen Elizabeth lanceert bakwed­strijd voor haar verjaar­dags­des­sert. Dit zijn 3 geliefde recepten van de zoetekauw

  Dit jaar zit de Britse Queen Elizabeth (95) zeventig jaar op de troon. Haar feest in juni zal vier dagen duren, maar deze week start in het Verenigd Koninkrijk wel al de ‘Platinum Pudding Competition’. Deelnemende bakkers proberen een nieuw dessert te creëren voor The Queen, dat iedereen zal eten tijdens de festiviteiten. De winnaar wordt pas binnen enkele maanden bekendgemaakt, dus voor wie niet kan wachten zetten wij nu al drie favoriete recepten van de Queen op een rij.