Smaakt biologische wijn zoveel beter dan gewone wijn?
Volledig scherm
PREMIUM
Smaakt biologische wijn zoveel beter dan gewone wijn? © shutterstock

Is natuurwijn beter dan gewone wijn?

Dat natuurlijke wijnen aan een stevige klim bezig zijn, valt niet te ontkennen. Trendy bars pronken met een bijzonder aanbod biologische, biodynamische of natuurwijnen. Maar wat is eigenlijk het verschil tussen die drie, en zijn ze zoveel beter dan ‘gewone’ wijn?

 1. Back to basic: chef Toon De Bock geeft 3 toprecepten die je kan bereiden op een open vuur

  Back to basic: chef Toon De Bock geeft 3 toprecep­ten die je kan bereiden op een open vuur

  Voor chef en cateraar Toon De Bock (41) kan er weinig tippen aan koken op open vuur. “Je kan aan de slag met de hitte, met de kolen, de rook, er zijn veel mogelijkheden. Mensen willen steeds meer proeven van die culinaire outdoorbeleving, én het is ook nog eens coronaproof." In NINA deelt hij graag zijn toprecepten waarmee jij zelf aan de slag kan. Een kreeftensoep, gebakken coquilles of een panpizza: back to the roots gaan klonk nog nooit zo lekker.
 2. Maakt de bolognese van De Monk z’n reputatie waar? Reviewer Lara: “Het was zo lauw dat de kaas weigerde te smelten”
  PREMIUM

  Maakt de bolognese van De Monk z’n reputatie waar? Reviewer Lara: “Het was zo lauw dat de kaas weigerde te smelten”

  Sinds september vorig jaar bezoekt Lara allerlei brasseries om er te proeven van kaasdraden, rode saus en slierten. Achteraf geeft ze haar ongezouten mening op haar blog Spaghetti Blogonaise. Speciaal voor NINA trekt ze nu langs de Vlaamse eethuizen die volgens de NINA-lezers de beste bolo serveren. Deze week op het menu? De Monk, waar je naar ’t schijnt de lekkerste spaghetti van Brussel eet. Of het café die reputatie ook kan waarmaken? Alle andere reviews lees je hier.
 3. Coronacrisis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?
  Sparen

  Coronacri­sis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?

  Het voorbije jaar heeft de manier waarop we bankzaken uitvoeren serieus veranderd. We bankieren massaal digitaal, sparen meer dan ooit en ook jongeren wagen zich nu vaker aan beleggingsfondsen. Ook de banken zelf moesten zich pijlsnel aan de nieuwe realiteit aanpassen. Hoe bracht uw huisbank het er vanaf? Heeft ze u in positieve zin verbaasd of was u eerder ontgoocheld? Laat het ons weten via deze korte online enquête.
 1. Leuk idee voor op het werk: raak je collega met een Nerf Gun
  Play

  Leuk idee voor op het werk: raak je collega met een Nerf Gun

 2. Presentator krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona
  Play

  Presenta­tor krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona