BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Ingrediënt in bier beschermt mogelijk tegen Alzheimer

Goed nieuws voor bierdrinkers. Wetenschappers melden in het wetenschappelijke journaal 'Journal of Agricultural and Food Chemistry' dat een ingrediënt in bier hersencellen beschermt tegen beschadigingen en mogelijk de ontwikkeling van Alzheimer en Parkinson vertraagt.

  1. Exclusief: 3 lekker gezonde recepten waar ook kinderen van smullen uit het nieuwe boek van Ellemieke Vermolen

    Exclusief: 3 lekker gezonde recepten waar ook kinderen van smullen uit het nieuwe boek van Ellemieke Vermolen

    Een gezonde levensstijl meegeven aan haar zonen Noah (12) en Zenna (10) is altijd een prioriteit voor Ellemieke Vermolen (45) – jaren de vrouw van topchef Sergio Herman. “Goede voeding is zo belangrijk. Voor je gezondheid, en voor onze planeet. Dat blijft echt wel ergens plakken in die jonge hoofden.” Zelf past ze de ‘80/20-regel’ toe en met haar nieuwe kookboek ‘Lekker gezond’ tovert ze meer plezier in de keuken en aan tafel. Op één ingrediënt bezuinigt ze niet: liefde. Wij mogen drie recepten exclusief publiceren.
  2. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
    Spaargids.be

    Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

    De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.
  3. “De zee is onze achtertuin.” 3 topgerechten uit het nieuwe kookboek van de Zeeuwse BlendBrothers

    “De zee is onze achtertuin.” 3 topgerech­ten uit het nieuwe kookboek van de Zeeuwse BlendBro­thers

    Op hun vele verre reizen als foodadviseurs en cateraars ontdekten de Zeeuwse broers Hendrik en Kamiel Buysse tal van creatieve visbereidingen. De lokale exemplaren vervingen ze door vis uit onze Noordzee. Het resultaat zijn 70 eenvoudige en creatieve vis-, schaal- en schelpdierbereidingen. Van gestoomde tarbot met courgette en basilicum tot zeebaars vierge: met deze 3 gerechten til je lokaal lekkers uit de zee naar het hoogste (en meest smaakvolle) niveau.