BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Ingrediënt in bier beschermt mogelijk tegen Alzheimer

Goed nieuws voor bierdrinkers. Wetenschappers melden in het wetenschappelijke journaal 'Journal of Agricultural and Food Chemistry' dat een ingrediënt in bier hersencellen beschermt tegen beschadigingen en mogelijk de ontwikkeling van Alzheimer en Parkinson vertraagt.

  1. Een plantaardig dieet proberen? Deze drie makkelijke veganistische recepten helpen je op gang

    Een plantaar­dig dieet proberen? Deze drie makkelijke veganisti­sche recepten helpen je op gang

    Het was de oudste dochter van Anneke Pauwels, voormalig model en nu fulltime foodie, die haar overtuigde om te kiezen voor een volledig plantaardig dieet. En daar stopte haar vegan verhaal niet, want ze geeft nu kookworkshops en bouwt een online platform uit. Ze weet ondertussen als geen ander hoe je veganistisch eten toegankelijk maakt voor iedereen. Wedden dat je geen klachten krijgt als je deze drie makkelijke en gezonde recepten thuis op tafel zet?
  2. Van snelle tajine met zeewolf tot gevulde volkorenpistolets: Sandra Bekkari tipt 5 recepten die de sleur uit de keuken bannen

    Van snelle tajine met zeewolf tot gevulde volkoren­pis­to­lets: Sandra Bekkari tipt 5 recepten die de sleur uit de keuken bannen

    Elke dag een verrassend en lekker gerechtje op tafel toveren kan een uitdaging zijn. Soms kruipt de sleur ook langs de keuken naar binnen. Zin in iets onverwachts dat snel klaar is? Probeer dan eens een havermoutcrumble met blauwe bessen. Ga je liever de exotische toer op? Dan is een groene Thaise curry met courgetti misschien wel iets voor jou. Sandra Bekkari geeft tips voor verandering, vernieuwing én verrassing in de keuken.