Volledig scherm
© IKEA

IKEA lanceert plantaardig alternatief voor z'n populaire köttbullar: VTM-kok Loïc testte ze uit en maakt er een heerlijk recept mee

Het is zover! IKEA introduceert op 1 september het vijfde lid van de balletjesfamilie: het plantballetje, een duurzaam alternatief voor vleesliefhebbers. Samen met VTM-kok Loïc van Impe werkte de Zweedse meubelketen een Belgisch recept uit om de nieuwe plantballetjes in de kijker te zetten en zo veel mogelijk landgenoten te overtuigen om ze eens te proeven. 

  1. 3 'Croque Mathieus' uit het nieuwe boek van Bazart-frontman Mathieu Terryn (26) “Ik hou van alles wat tussen twee snedes brood past”
    PREMIUM

    3 'Croque Mathieus' uit het nieuwe boek van Ba­zart-front­man Mathieu Terryn (26) “Ik hou van alles wat tussen twee snedes brood past”

    Is croq-’n-roll het nieuwe rock-’n-roll? Mathieu Terryn (26) noemt zijn nieuw boek ‘Croquestar’ een ‘pamflet over vettige fret’. Verwacht dan ook geen klassiek kookboek, maar veel inspiratie, sfeer en een blik op Mathieus filosofie over eten, die overigens vrij simpel is: ‘Everything I like fits between two slices of bread’. Croques met een knipoog dus. De Bazart-frontman geeft alvast drie recepten prijs.