Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Ibericoham-, shiitake- of kreeft? Op Internationele Krokettendag kan je deze originele soorten bestellen

Krokant, smakelijk, veelzijdig: bij zondagse kost horen kroketten, en welk beter moment om jezelf te trakteren op de verwennerij dan vandaag, op internationale krokettendag? Een kaas- of garnaalkroket smaakt altijd, maar wij tonen je versies van het gefrituurde hapje die je vast nog niet kende, en waar je ze kan bestellen. 

 1. Gen Z en millennials eten steeds minder spruitjes: wordt ’s werelds meest gehate groente binnenkort uit de keuken verbannen?

  Gen Z en millenni­als eten steeds minder spruitjes: wordt ’s werelds meest gehate groente binnenkort uit de keuken verbannen?

  De meeste kinderen zijn niet bepaald dol op spruitjes vanwege hun uitgesproken, bittere smaak, die we, eenmaal volwassen, juist leren appreciëren. De groene koolsoort is immers vernoemd naar de hoofdstad van ons land. Toch lijkt het erop dat de nieuwe lading volwassenen en volwassenen in spe de groente liever links laat liggen. Dat blijkt uit cijfers van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing.
 2. Kaneelrollen zijn een hype dankzij Instagram. “Speculoos cream of cookie dough: de toppings maken het visueel aantrekkelijk”

  Kaneelrol­len zijn een hype dankzij Instagram. “Speculoos cream of cookie dough: de toppings maken het visueel aantrekke­lijk”

  Het is zoetekauwen niet ontgaan: cinnamon rolls of kaneelrolletjes zijn gigantisch in trek. Een paar jaar geleden had nog niemand ervan gehoord, nu zijn er zelfs zaken die uitsluitend het zoete gebakje verkopen, zoals PEAS in Hasselt. PEAS was de allereerste in België en zelfs Europa met een vegan cinnamon roll business. Zaakvoerder Els Berx legt ons uit wat het dessert zo populair maakt. “Ik zou er makkelijk drie na elkaar kunnen opeten.”
 1. Deze 3 ovenschotels uit het nieuwe boek van Wim Ballieu zijn een portie pure nostalgie. “Ik heb een grote liefde voor gehakt en patatten”
  PREMIUM

  Deze 3 ovenscho­tels uit het nieuwe boek van Wim Ballieu zijn een portie pure nostalgie. “Ik heb een grote liefde voor gehakt en patatten”

  Chef Wim Ballieu groeide op met de ovenschotels van zijn mama en metje Mariette. “Voor mij zijn die schotels nostalgie voor de smaakpapillen en de soul.” In zijn nieuwe kookboek ‘Ovenschotels’ verzamelde hij zesenzestig recepten, rangschikte ze per seizoen en zette de lokale telers en boeren in de schrijnwerpers. Het boek is nog niet uit, maar wij mogen jullie alvast exclusief drie recepten tonen: een kruidige parmentier, een verfijnd vispotje en een gezellige racletteschotel.