Gezonde ‘Green Goddess Salade’ verovert TikTok: dit is het recept
Vegan, voedzaam en verrukkelijk: de green goddess-salade van foodbloger Baked by Melissa verovert de wereld. Op TikTok heeft de hashtag #greengoddesssalad al bijna 28 miljoen views. Dat je het groene gerecht in één-twee-drie op tafel tovert, verklaart ongetwijfeld gedeeltelijk het succes. Wil je zelf ook eens proeven? Wij delen het recept.
Groene groenten en een overheerlijke dressing die je in een handomdraai op tafel zet. TikTokkers zijn dol op de Green Goddess-salade. Het idee is niet nieuw: de Green Goddess-dressing is een klassieker, die meestal met mayonaise, zure room, kervel, bieslook, ansjovis, dragon, citroensap en peper gemaakt wordt.
De Amerikaanse foodblogger Baked My Melissa, die allerhande zoete lekkernijen verkoopt via haar webshop, gooide het over een gezondere boeg: ze maakte een veganistische en vetarmere versie van de Green Goddess-dressing en combineerde het sausje met fijngesnipperde lente-ui, blokjes komkommer en witte kool. Haar filmpje op TikTok werd - ja, er volgt een understatement - warm onthaald: het werd intussen al meer dan 1.7 miljoen keer bekeken.
TikTokkers duiken massaal hun keuken in, en ook jij kan aan de slag met het recept van Melissa.
RECEPT: De green goddess-salade van Baked by Melissa
Dit heb je nodig:
Voor de salade:
• 1 kleine witte kool • 1 komkommer • 1 bosje verse bieslook • 2 à 3 stengels bos- of lente-ui (naar smaak)
Voor de dressing:
• limoensap van twee limoenen • 2 eetlepels olijfolie • 2 eetlepels rijstazijn • 2 teentjes knoflook • 1 kleine sjalot • 1 handje walnoten, amandelen of cashewnoten • 2 handjes verse basilicumblaadjes • 2 handjes verse spinazie • 20 gram edelgistvlokken (een veganistisch alternatief voor parmezaan • snufje zout • extra: een jalapeño voor meer pit • extra: een halve avocado voor een romigere textuur
Zo maak je het:
1. Snijd de witte kool, komkommer, bieslook en bos-/lente-ui fijn met een scherp mes en gooi alles bij elkaar in een grote saladekom.
2. Doe alle ingrediënten voor de dressing in een blender (eerst de vloeibare ingrediënten) of pureer met een staafmixer.
3. Doe de dressing bij de salade en mix het geheel goed door elkaar.
4. Serveer de salade met nacho’s, op brood of op een cracker.
Lees ook:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Deze 12 tassen zijn perfect voor vakantie én dagelijks gebruik
De ideale vakantietas vinden is geen sinecure. Je reisgezel moet licht, praktisch en voldoende ruim zijn, bij verschillende outfits passen en liefst ook nog eens klasse uitstralen. Slimme fashionista’s kiezen voor een tas waar je ook na je vakantiepret nog plezier aan hebt. Wij tippen twaalf handtassen waar je gegarandeerd mee scoort en blijft scoren. -
Spaargids.be
Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten. -
‘Pizza toast’-recept van topmodel Hailey Bieber verovert het internet en is perfect voor wie houdt van pizza en burrata
Vraag naar iemand z’n favoriete comfortfood, en heel wat mensen zullen ‘pizza’ antwoorden. Zo ook Hailey Bieber (25). Haar favoriete date night is pizza bestellen en in de zetel kruipen met manlief Justin Bieber. Als ze zelf aan de slag gaat in de keuken, verkiest ze ‘pizza toast’. Even lekker en supersnel klaar. Ze deelde haar recept op TikTok en creëerde een gigantische hype op de video-app. -
-
Lidl
Oefenen voor het kerstdiner: ovengebakken kwartels met champagnesaus
Of je nu al het hele jaar uitkijkt naar de feestdagen of liever meteen doorspoelt naar januari: om lekker te eten hoeft er niet altijd een speciale gelegenheid te zijn. Kwartels zijn familie van de fazant en worden gezien als een echte delicatesse. Kruid ze met zoute spek, tijm én een superdeluxe champagnesaus voor een feestelijk tintje. -
Gen Z en millennials eten steeds minder spruitjes: wordt ’s werelds meest gehate groente binnenkort uit de keuken verbannen?
De meeste kinderen zijn niet bepaald dol op spruitjes vanwege hun uitgesproken, bittere smaak, die we, eenmaal volwassen, juist leren appreciëren. De groene koolsoort is immers vernoemd naar de hoofdstad van ons land. Toch lijkt het erop dat de nieuwe lading volwassenen en volwassenen in spe de groente liever links laat liggen. Dat blijkt uit cijfers van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing. -
Van bakuchiol tot sando’s en mycelium: dit zijn de beauty-, food-, mode- én decotrends van 2022
Klinken bakuchiol, sando’s en mycelium nog onbekend in de oren? Dan komt daar dit jaar gegarandeerd verandering in. Drie experts op het vlak van food, beauty, mode en decoratie delen maar al te graag welke trends in 2022 helemaal zullen doorbreken. Van desserts van broodafval, hoteldining, beautysupplementen tot de trendy saturatiekleuren, 2022 zal je nog verbazen. -
Beter dan een bord of een bowl? ‘Blates’ veroveren onze keukentafels
Trends komen en gaan, maar ‘blates’ zouden weleens blijvers kunnen zijn. De iets diepere borden presenteren gerechten mooier en maken het stukken moeilijker om te smossen. Gloednieuw is het hybride item niet, maar het lijkt wel goed op weg om een vaste waarde in onze keukens te worden.