Geen zin in een huis dat naar frietvet ruikt? Dit kan je allemaal doen met een airfryer
De airfryer is in steeds meer keukens te vinden. De naam doet vermoeden dat je er enkel mee kan frituren, maar niets is minder waar. Je kan er heel wat verschillende bereidingen mee maken. We leggen je graag uit wat de mogelijkheden zijn.
Delen per e-mail
Een airfryer is in essentie een friteuse die werkt op hete lucht. Met een minimum aan olie kan je er knapperige, gefrituurde gerechten mee maken. Niet per se gezond, maar wel gezonder dan eten bereiden in een traditionele friteuse. Bovendien kan je er ook best verrassende dingen mee klaarmaken
1. Koekjes bakken
Koekjes bakken in een airfryer? Dat kan! Maak platte schijfjes met je beslag en plaats ze op een bakpapier in het mandje van de airfryer. Niemand die het verschil proeft met een traditionele oven!
2. Vis bakken
Ben jij een visfanaat? Ook dan kan de airfryer je van dienst zijn. Door de combinatie van de hoge temperatuur en de luchtverwarming schroeit je vis snel dicht, waardoor sappen, vitaminen en mineralen maximaal worden behouden. Gebruik hier sowieso bakpapier of aluminiumfolie.
3. Biefstuk marineren
Een biefstuk in de airfryer? We durven wedden dat er wel wat mensen zijn die nu hun wenkbrauwen fronsen. Toch moet je dit echt eens proberen! O.a. de Nederlandse website Kookfans heeft richtlijnen voor hoe je het moet doen. Het resultaat is een malse en sappige biefstuk. Ook je favoriete marinade doet wat ze moet doen in de airfryer.
4. Gegrilde, knapperige groenten
Het klinkt tegenstrijdig, maar je kan ook gezond airfryen. Een gerecht op basis van gegrilde groenten bijvoorbeeld. Het enige waar je goed op moet letten, is dat je groenten ongeveer allemaal dezelfde baktijd hebben. Hou die baktijd ook effectief in de gaten. Bij 8 minuten zijn de groenten meestal nog knapperig. Mag het voor jou wat zachter, geef ze dan nog een tweetal minuten extra. Voeg wat gekruide kippenreepjes toe, of heerlijke scampi’s, en serveer met rijst. Gemakkelijker kan niet!
5. Pasta
Pasta klaarmaken in de airfryer is wat moeilijker, omdat je geen droge pasta in de airfryer kan koken. Toch zijn er wel wat pastagerechten die je met behulp van de airfryer sneller kan klaarmaken. Lasagne bijvoorbeeld. Die maak je sneller klaar in de airfryer dan in de oven. Net als bij een lasagne in de oven, moet je wel wat voorbereidingswerk doen op je fornuis.
Lees ook:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Minderen met koffie? Foodie Morgane test of deze 5 alternatieven ook een energieboost geven
-
Een nieuwe auto kopen? Zoveel invloed heeft de CO2 uitstoot van je wagen op de prijs van je verzekering
Is het tijd voor een nieuwe auto? Dan heb je waarschijnlijk al een merk en model op het oog. Maar heb je al eens nagedacht over de milieuvriendelijkheid? De CO2-uitstoot van je auto kan namelijk de prijs van je autoverzekering beïnvloeden. Independer.be legt je uit waar je op moet letten. -
Multimedia Slechte wifi? Deze toestellen versterken je signaal tot in het kleinste kamertje
Je wifinetwerk is op zijn sterkst in de onmiddellijke buurt van je draadloze router. Hoe verder in de woning, hoe minder sterk je signaal vervolgens wordt. Als dat problematisch is, kan je het bereik uitbreiden met een wifi repeater. We bekeken enkele populaire modellen. -
-
Lidl Voor deze mangomousse kom je 's morgens met plezier uit je bed
Mango, limoensap, muntblaadjes... Nee het zijn niet de ingrediënten van een zomerse cocktail, wel van een hemelse mangomousse. Je kan ‘m maken als ontbijt om vol energie aan de dag te beginnen, of als dessert om je maaltijd gezond af te sluiten. -
Lowie Frieton of Hakuna Patata: deze Belgische frituren hebben wel héél grappige namen
Een kleintje met stoofvleessaus en mayonaise, alstublieft! Vers gebakken friet is onze nationale trots. In elk dorp kom je wel een frietkot tegen. Zoals frituur ’t Dorp of Onder den Toren. Al pakken sommige uitbaters het origineler aan. Omdat de ‘Week van de Friet’ in volle gang is, gingen we op zoek naar opvallende frituurnamen. Als ode aan de vettige delicatesse en de heiligdommen die haar serveren. -
PREMIUM
Topchef Marcelo Ballardin deelt zijn favoriete familierecept: “Stoofvlees? Door in ma’s kookpotten mee te kijken, heb ik het geleerd”
Waarom iemand voor een leven als chef-kok kiest? Wie doorvraagt, komt bijna altijd uit bij een kooklustige moeder, groot- of schoonmoeder. In deze reeks brengen wij de chef en zijn inspiratiebron samen. Deze week: chefkok Marcelo Ballardin, die nu al uitkijkt naar het stoofvlees dat zijn schoonmoeder binnenkort met Kerstmis klaarmaakt. -
Lidl Dit is het favoriete dessert van Sinterklaas (en je maakt het met z'n eigen snoep!)
Geen idee wat je moet aanvangen met de hopen pepernoten, speculaas, chocolade en marsepein die de Sint heeft gebracht? Met een toef platte kaas, mascarpone en honing tover je de sneukelwaar om tot gesofisticeerde dessertglaasjes.