Geen ijsmachine in huis? Geen probleem voor deze frambozen-citroenparfait
Delen per e-mail
Na een uitgebreid kerstdiner serveer je best een licht dessert, zoals een huisgemaakt ijsje. Alleen is dat moeilijk als je de juiste apparatuur mist. Een parfait is dan de oplossing! Ons favoriet recept is er een met frambozen en citroen. Zelfs na urenlang tafelen zal niemand een tweede portie kunnen weerstaan.
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
1 el water
22 g suiker
1 eidooier
65 g yoghurt op Griekse wijze
1/4 citroen
65 ml room
50 g frambozen
Voor de frambozensaus:
70 g frambozen
20 g suiker
Zo maak je het:
1. Breng voor de saus de suiker met de frambozen aan de kook. Roer tot de frambozen uit elkaar vallen. Giet alles door een zeef, duw er al het vocht uit en laat afkoelen.
2. Klop de eidooiers romig. Breng het water met de suiker aan de kook en laat 2 minuten doorkoken. Giet de hete siroop al kloppend door de eidooiers en blijf kloppen tot alles is afgekoeld.
3. Rasp en pers de citroen. Meng de yoghurt met de citroenrasp en –sap. Klop de room stijf. Meng het yoghurtmengsel door de eidooiers en spatel er vervolgens de slagroom onder. Vul de vormpjes afwisselend met het yoghurt-roommengsel en wat van de frambozensaus. Vries de vormpjes voor minstens 4 uur in.
4. Haal de parfaitpralines kort voor het serveren uit de vormpjes. Verdeel er de resterende frambozen rond.
Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Multimedia Moet jouw telefoon tegen wat nattigheid kunnen? Deze smartphones zijn waterdicht
Het is misschien niet het eerste waar je naar kijkt als je een nieuwe smartphone gaat kopen, maar toch is ‘waterdichtheid’ een redelijk belangrijk criterium. Helemaal als je ook in de gure tijd van het jaar vaak buitenshuis bent. Onze techredacteur belicht de verschillende niveaus van waterdichtheid en de high-end smartphones per categorie. -
Zo mag je een avocado niét ontpitten, waarschuwen chirurgen. “Elke week een avocadoletsel”
Door de populariteit van de avocado zien plastisch chirurgen een toenemend aantal patiënten met een ‘avocadoletsel’: een flinke snede in het hand door uit te schieten met het mes. Het is de hoogste tijd voor een waarschuwing op de verpakking, vinden ze. -
PREMIUM
Feesten zonder feestkilo’s achteraf? Chef en diëtist Michaël Sels serveert zijn eindejaarsmenu. “Met groenten in elke gang”
-
-
PREMIUM
Topchef Luc Bellings deelt zijn favoriete kerstrecept op mama’s wijze: “Ma is tot vandaag mijn inspiratiebron”
Waarom kiest een chef voor een leven in de keuken? Als je écht doorvraagt, kom je bijna altijd uit bij een kooklustige moeder, grootmoeder of schoonmoeder. Deze week: sterrenchef Luc Bellings over de kerstfazant van zijn overleden moeder. “Mijn ma kookte elke dag zeer uitgebreid, en dan stond ik naast haar op een stoeltje aan het fornuis.” -
Sparen Vastgoed kopen in 2021: komt de marktcorrectie er dan toch eindelijk aan?
Als u de afgelopen jaren een huis of appartement kocht (of dat wou doen), dan weet u dat de vastgoedprijzen al een tijdje in stijgende lijn zitten. De coronacrisis heeft daar ook niets aan veranderd: in 2020 betaalde u gemiddeld 5,7% meer voor een woning en 6,8% meer voor een appartement dan in 2019. Spaargids.be zocht uit of die opwaartse curve ook in 2021 een realiteit blijft. -
Met dit trucje (én een rozijn) krijg je weer bubbels in je fles champagne
Staat er nog een fles cava of champagne open na het feest van gisteren? (Toegegeven: dat is niet van onze gewoonte!) Gelukkig hebben wel een geniale truc om je geliefkoosde drankje opnieuw om te toveren tot zijn bruisende glorie. -
Stressvrij feesten: deze gerechten maak je bijna volledig op voorhand klaar
Je hoeft echt geen uren in de keuken te staan om een heerlijk feestmenu op tafel te zetten. Met een goeie planning en een paar slimme tips geniet jij ook van een stressvrije en gezellige Kerst!