Franse topchef Ducasse schrapt vlees van menu
Niemand heeft meer Michelinsterren verzameld dan de Franse topchef Alain Ducasse, en de Franse keuken wordt getypeerd door gerechten waarbij vlees een hoofdrol speelt. Toch heropent Ducasse maandag zijn driesterrenrestaurant in het Plaza Athénée Hotel in Parijs zonder vlees op de menukaart.
Delen per e-mail
Ducasse gaat nog niet zo ver dat hij zijn restaurant vegetarisch houdt. Vis en schaaldieren bereidt hij wel nog. Maar Ducasse houdt voortaan rekening met duurzaamheid. "De planeet kampt met slinkende natuurlijke voorraden dus moeten we ethischer consumeren", verklaart de gastronomische reus.
Nieuwe gerechten zijn onder meer zwarte rijst in de oven bereid met schaaldieren, pijlinktvis en octopus, tagine van mediterraanse vis met boelgoer en quinoa uit Anjou met zeevruchten.
Ducasse, die naast verscheidene eetgelegenheden in Parijs ook restaurants runt in onder meer Tokio, New York en Londen, stelt dat zijn basisschotels zich concentreren op "vis, granen en groenten, op een bijzondere manier gepresenteerd". Hij noemt het "een nieuwe uitdrukking van de hedendaagse Franse keuken".
Vleesloos dineren bij Ducasse wordt er evenwel niet goedkoper op. Het nieuwe menu zal je nog altijd 380 euro lichter maken, drank niet inbegrepen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Decadente comfortfood kan wél licht en voedzaam zijn: 3 ovengerechten die het bewijzen
Een drukke werkdag of luilekker weekend? Ovengerechten kan je gemakkelijk op voorhand maken. En comfortfood hoeft, in tegenstelling tot wat je vast denkt, helemaal geen zware kost te zijn. Deze recepten met een gezonde twist bewijzen het, en doen je ongetwijfeld watertanden. -
Lidl
Ga voor en exotisch eindejaar met feestgourmet en patatas bravas
Niets is zo hartverwarmend als een heerlijk avondje gourmetten op een koude winteravond. Zeker als je patatas bravas serveert als bijgerecht om je menu een zonnige, zuiderse toets te geven. -
Loopbaanbegeleiding: hoe werkt het en hoe weet je of het iets voor jou is?
Uitgekeken op jouw job? Knaagt er iets, maar kan je niet goed zeggen wat? Heb je het helemaal gehad met jouw bedrijf of sommige collega’s? Weet dat je meestal recht hebt op loopbaanbegeleiding, waarbij je samen met een vaste begeleider je werksituatie onder de loep neemt. Jobat.be vat de essentie samen. -
-
PREMIUM
Fingerfood met een sterretje: topchef Luc Bellings toont hoe je gemakkelijk exclusieve hapjes op tafel tovert voor oudejaar
Bij oud en nieuw horen bubbels, maar geen bubbels zonder bijpassende hapjes. Om het nieuwe jaar nóg stijlvoller en vooral smakelijker in te zetten, deelt sterrenchef Luc Bellings zeven toprecepten die je ook makkelijk zelf kan maken. Van oesters met Granny Smith tot rundstartaar met krab en kaviaar: er is voor ieder wat wils. Smakelijk 2021! -
Een hoorntje voor jou en een bolletje voor Fifi: Ben & Jerry’s verkoopt ijs voor honden
Veel hondenbaasjes weten dat hun favoriete viervoeter wel een ijsje lust. Jammer genoeg kunnen ze er flink ziek van worden. Daarom bedacht Ben & Jerry’s een slimme oplossing: ijs speciaal voor honden. Het merk lanceert ineens twee nieuwe smaken: pompoen met koekjes en pindakaas met pretzels. -
Lidl
Deze homemade wortelhummus wordt hét broodbeleg van het jaar
Op een krokant toastje of zachte boterham, in een wrap of als groentedip, hummus is een echte allrounder. Pimp je kikkekerwtenpuree voor meer variatie met restjes groenten die je in je koelkast vindt. Geroosterde worteltjes zijn onze favoriet, want zij creëren een extra zoete, smeuïge toets. -
HLN Drive
Deze elektrische wagen heeft 1.600 km autonomie en laadt in 5 minuten op
Elektrische auto’s worden steeds populairder, maar de oplaadtijden blijven voor veel bestuurders een probleem. Al is ook daar een oplossing voor, ontdekte HLN Drive via de constructeur Hyperion.