Fougasse uit het vuistje of met salade: zo bak je platbrood met olijven en kaas
Delen per e-mail
Wat heb je nodig? (voor 6 personen)
15 g droge gist
750 g bloem
400 ml lauw water
100 g mix zwarte en groene olijven
100 g zongedroogde tomaten
100 g geraspte emmentaler
enkele takjes tijm
4 el olijfolie
zout
Voor het slaatje:
70 g gemengde sla
4 snackkomkommer, in schuine plakjes
6 radijzen, in plakjes
2 el kruidendressing”
Zo maak je het
1. Roer het gist los met een scheutje van het lauwe water. Voeg de bloem, een snuf zout en de olijfolie toe en kneed even door. Voeg er beetje bij beetje de rest van het water aan toe en kneed tot een homogeen deeg. Hak de olijven en de tomaatjes fijn en kneed door het brooddeeg. Kneed er nu ook de tijm en 50 g kaas door. Maak een bol van het deeg, dek af met een handdoek en laat 1 uur kan rijzen.
2. Verdeel het deeg in zes porties. Vorm van elke portie platte ovale vormen van 1 cm dik. Maak met een mes kleine inkepingen in het deeg. Leg de vormen op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met wat olijfolie. Laat de deegplakken nog eens 1 uur rijzen.
3. Verwarm de oven voor op 220⁰C. Strooi nu de resterende kaas over de broodjes en bak ze in 20 minuten goudbruin. Laat de broden daarna afkoelen op een rooster.
4. Meng alle groenten voor de salade en bedruppel met de dressing. Serveer bij het brood. Lekker met een frisse salade.
Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Lidl
Geef je klassieke pastaschotel uit de oven een Mediterraanse twist
Italiaans met een Griekse toets, dat zijn zomerse vibes ten top. Op het mooie weer is het nog even wachten, maar deze pastaschotel brengt het zuiden wel op je bord met twee verrassende ingrediënten: yoghurt en feta. Zijn je tafelgenoten veggie? Dan kan je het kalfsgehakt gewoon weglaten. -
Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend
Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix. -
Dankzij nieuwe online workshop leer je verse pasta maken van een echte Italiaanse: “En dat op een gezonde manier”
Verse pasta uit Italië, daar kan niets tegenop. Dat vindt ook Sarah Puozzo (38). Zij leerde gnocchi, garganelli en ravioli maken onder het alziend oog van haar oer-Italiaanse nonna. Die wijsheid geeft ze nu door via de Pasta Academy, een gloednieuw platform waar je online workshops kunt volgen. “Het geheim van de Italiaanse keuken? Het is comfortfood, maar met pure en verse ingrediënten.” -
-
Geen calorieën tellen, maar gewoon genieten: 3 recepten uit het nieuwe kookboek ‘Goei eten’ van The Messy Chef
Ooit begon Jelle Beeckman te koken als uitlaatklep tijdens het studeren. Nu kan hij zich een leven zonder niet meer voorstellen. “Ik kook gewoon waar ik goesting in heb, met goeie producten. Plezier hebben in de keuken is voor mij het belangrijkste. Mijn tweede boek heet ‘Goei eten’, wat zoveel betekent als comfortfood, met grote kommen en grote schalen op tafel.” Pure fun tussen de potten en pannen: maak kennis met The Messy Chef. -
Je autoverzekering sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?
Een autoverzekering jarenlang bij dezelfde verzekeraar houden? Veel mensen doen het. Zelfs bij de aankoop van een nieuwe wagen stappen velen gewoontegetrouw naar hun eigen verzekeraar voor een nieuw voorstel. De strenge regeling om een contract over te dragen naar een andere verzekeraar schrikt af. Maar daar brengt een nieuw wetsvoorstel binnenkort misschien verandering in. Independer.be legt uit hoe je je autoverzekering kan overdragen en wat er in de toekomst zou kunnen veranderen. -
PREMIUM
"Koudgeperste olie gebruik je het best als smaakmaker, om brood in te dippen en om te smoren en stoven": welke olie gebruik je voor welk gerecht?
Olie geeft gerechten smaak, een knapperig laagje en bindt dressings. Maar wanneer pak je olijfolie en wanneer zonnebloemolie? Culinair journalist Laura de Grave legt het uit. “Het meest bepalend voor de smaak van de olie is de bereidingswijze ervan.” -
PREMIUM
Keto & mediterraans? Chef Julie Van Den Kerchove brengt ze samen in haar nieuwe boek. Dit zijn onze 3 favoriete recepten
Chef Julie Van den Kerchove liet ons al kennismaken met de ketokeuken en nu brengt ze die in haar nieuwe boek samen met het beste van de mediterrane levensstijl. Haar recepten geven je meer energie, ze stimuleren je vetverbranding en dragen op termijn bij tot een sterker immuun-systeem. “Voor mij voelt de mediterrane ketokeuken als thuiskomen”, zegt Julie. Wij geven je een exclusieve voorpublicatie van drie toprecepten uit haar boek.