Foodies, opgelet: dit worden de voedingstrends voor 2018
Je hebt nog maar net geleerd hoe je de perfecte avocadoroosjes snijdt, en ondertussen is iedereen alweer op een andere (winkel)kar gesprongen. Foodtrends komen en gaan sneller dan dat je de uitspraak van 'acaibes' kan opzoeken. Wie dit keer liever voorbereid is: dit worden alvast dé trends voor volgend jaar.
WholeFoods, dé supermarktketen in Amerika (als je er nog nooit bent langsgeweest: doén, de salad bar alleen al is een belevenis) zette zijn team van inkopers en experts aan het werk, en liet hen dé trends voor komend jaar voorspellen. En hier zijn ze dan:
Bloemen
In 2018 zeggen we het met bloemen. Op ons bord dan toch. Niet als decoratie, maar voor hun smaak. Vooral vlierbloesem zal een plekje op de menu- en drankenkaart veroveren, maar ook hibiscus, lavendel en rozen worden ongetwijfeld populair.
Poeder
Weg met superfoods, binnenkort gaan we massaal voor superpoeders. Zo zou matcha goed zijn voor een energieboost, terwijl kurkuma tal van gezondheidsvoordelen heeft. Zelfs proteïnepoeders, ja die dat bodybuilders wel eens slikken, zouden in onze smoothies, soepjes en baksels belanden.
Paddenstoelen
'Functionele paddenstoelen', zo noemen ze het bij WholeFoods zelf. Ze worden al langer gebruikt in voedingssupplementen, en zouden vanaf volgend jaar ook te vinden zijn in koffie, smoothies en thee. Psst, beautyfans zouden ze ook wel eens in haarverzorging, zeep en andere producten kunnen zien opduiken.
Midden-Oosten
Sushi is zó 2017. In het nieuwe jaar kiezen we voor de keuken van het Midden-Oosten: Perzische, Syrische en Libanese gerechten beloven aan populariteit te winnen. Ook streekingrediënten zoals granaatappel, aubergine, komkommer, peterselie, munt, tahin en gedroogd fruit zullen als zoete broodjes over de toonbank gaan.
Transparantie
Niet echt eetbaar, wél hip. Voedingsmerken zullen steeds meer het verhaal áchter hun producten moeten prijsgeven, aangezien de consument anno 2018 op zoek is naar duurzaamheid, eerlijkheid en kwaliteit.
Vegan
Plantaardige voeding was dit jaar al 'een dingetje', en dat belooft in 2018 niet anders te worden. Dat betekent dat er voor veganisten ook steeds meer opties te vinden zullen zijn. Halleluja.
Chips
Geen paprika (mét ribbels) meer voor ons, maar gezondere alternatieven, zoals gepofte rijst, cassavachips en zeewierchips en of chipjes gemaakt van yamboon, pastinaak of spruitjes.
Taco's
Mexicaans doet het ook volgend jaar nog steeds goed. De klassieke taco is een blijvertje, maar reken ook op ontbijttaco's, desserttaco's en zelfs sushitaco's (hoeven we toch niet helemaal afscheid te nemen van sushi).
Wortels eten
Gedaan met voedselverspilling. Binnenkort eten we àlles op. Ook de wortels en bladeren van je groenten en fruit. Alleen niet vergeten flink te wassen.
Bubbels
Hoe kan het ook anders. Maar niet alleen de fles champagne of cava blijft een knaller van formaat, ook non-alcoholische drankjes met bruis zullen hun weg naar ons glas weten te vinden.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Het regenweer trotseren? Dat doe je zonder zorgen met deze 15 waterproof én trendy handtassen
Het weer in België is zo grillig dat een regenbui altijd om de hoek loert. Toch hoeft die onvoorspelbaarheid geen domper op de feestvreugde te zijn om jouw mooiste handtas uit de kast te halen. Al kan je natuurlijk ook op safe spelen met deze trendy waterproof handtassen én rugzakken. Beter die waterkringen voorkomen dan genezen, toch? -
Sudderende slowfood: 3 stoofpotjes om je duimen en vingers bij af te likken
Niets smaakt beter dan traag gegaarde ingrediënten die uren hebben kunnen pruttelen. Dat weet ook foodstylist Sonja Peeters. Tajine, een kippenstoofpotje of de oerklassieker ragù: neem er net als in de liefde je tijd voor en geniet samen van deze heerlijke slowfoodgerechten. -
Livios
Zonnepanelen plaatsen: deze 7 zaken moet je zeker weten
Dat zonnepanelen het duurzame antwoord zijn op fossiele brandstoffen en op de hoge energieprijzen hoeven we jou niet meer te vertellen. Maar waarop moet je zeker letten bij de installatie? Bouwsite Livios vroeg het aan enkele specialisten. -
-
Wel de smaak, niet de tranen: ‘Sunions’ zijn de allereerste uien op aarde waarvan je niet moet huilen
Ajuinen zijn essentieel in de keuken, ze brengen tal van gerechten op smaak. Alleen het snijden van de groente is helaas bijzonder vervelend: uien creëeren vele ongewilde tranen. Amerikaanse bedrijven hebben daar nu een oplossing voor gevonden. Ze ontwikkelden ‘sunions’, een nieuwe soort uit. Mét dezelfde zoete smaak en textuur, minus de tranen. -
Lidl
De ultieme kerstklassieker om samen van te genieten: gevulde kalkoen
Dat kalkoen op het kerstmenu thuishoort, is een traditie die we graag in ere houden. Gevuld met krokante pancetta, champignons en geurige kruiden is dit een smakelijk én dankbaar hoofdgerecht. Net zoals we weer mooie momenten aan tafel beleven met wie we graag zien, genieten we ook samen van een rijkelijke maaltijd. -
Lidl
Lunchtip: kleurrijke groentenbowl met vegan nuggets
Vervang de klassieke kipnuggets eens door hun plantaardige variant – evenveel smaak, beter voor de planeet. Werk af met verschillende kleurrijke groenten, van spinazie tot wortelen, voor een bowl vol kleur en een instant vitaminebommetje om die laatste winterweken door te komen. -
Chocolade, spinazie en meer voedsel dat je een goed humeur bezorgt
Dit gure weertje is niet bepaald iets om vrolijk van te worden. Al helemaal niet als je uren file moet trotseren om thuis te raken vanavond. Opkikker nodig? Deze zeven voedingsmiddelen geven je humeur een natuurlijke boost én ze zijn nog gezond ook.
1 reactie
Resterende karakters 500
Log in en reageerJean-Pierre Vercruysse