Kris Vlegels
Volledig scherm
© Kris Vlegels

Exclusief: 3 recepten uit Sergio Hermans ‘New Italian’. “De Italiaanse zin voor eenvoud en perfectie prikkelt me”

Sergio Herman blijft niet stilzitten. Zijn nieuwe restaurant Le Pristine opende onlangs zijn deuren en kreeg na amper drie maanden al een Michelinster. Ondertussen broedde de chefkok ook op een kookboek, gebaseerd op zijn liefde voor de Italiaanse eetcultuur. “Ik heb veel respect voor het ontstaan van de gerechten, voor het ­authentieke, klassieke karakter. Maar ik probeer een extra dimensie, verdieping of verfijning toe te voegen.” Hij geeft ons 3 exclusieve, Italiaanse receptjes met een moderne twist.

  1. Zoete lekkernijen voor het Suikerfeest: Nesrine, Sihem en Ekram delen hun favoriete familierecept

    Zoete lekkernij­en voor het Suiker­feest: Nesrine, Sihem en Ekram delen hun favoriete familiere­cept

    Het Suikerfeest, dat donderdag start, heeft haar naam niet gestolen. Moslims vieren het einde van de ramadan met plateaus vol caloriebommetjes en liters mierzoete thee. Nesrine (29), Sihem (29) en Ekram (29) vertellen wat deze traditie voor hen betekent en delen hun favoriete recepten om de vastenmaand mee af te sluiten. Hun chocoladedadels, Marokkaanse kokoskoekjes en cornflakes-koekjes zijn de favoriet van hun families ... en binnenkort ook die van jou?
  2. Gezonde comfortfood waar je blij van wordt: 3 recepten uit het nieuwe kookboek van As Cooked By Ginger

    Gezonde comfort­food waar je blij van wordt: 3 recepten uit het nieuwe kookboek van As Cooked By Ginger

    Vorige week blies Laurence Bemelmans dertig kaarsjes uit. Dat vierde ze niet met taart, maar met croques en een Aziatische avond. Het illustreert perfect haar levensstijl: eten wat haar gelukkig maakt. Ze geniet gezond op haar blog As Cooked By Ginger en nu ook in haar boek ‘Comfort Food Zonder Schuldgevoel’. Mooi meegenomen: haar recepten zijn toegankelijk. Zo ook haar puree met zalmkroketjes en spinazieroomsaus, bladerdeegtaartje met witloof en bosbes en zoetaardappelburgers met dille-komkommer. “Ik hanteer zo weinig mogelijk regeltjes.”