‘Empty the Fridge’ van Antwerpse foodblogster wint award voor meest duurzame kookboek van het jaar
Zo weinig mogelijk voedsel verspillen, dat is de hoofddoelstelling van gepassioneerde foodie Jennifer Schleber. Op haar foodblog, genaamd Empty The Fridge, haalt ze met creatieve tips over het bewaren, klaarmaken en daarna hergebruiken van voedingsmiddelen het onderste uit de kan om onze voedselafvalberg te doen slinken. Met succes! Haar tips werden gebundeld in een gelijknamig boek dat werd bekroond tot meest duurzame kookboek van het jaar.
Bij NINA hadden we de tips van Empty The Fridge enkele maanden geleden al in het vizier, en schreven we over ‘Empty the Jar’-recepten, waarin Jennifer verklapt hoe je dat bodempje uit een quasi lege bokaal mosterd, honing, choco, confituur of pindakaas toch nog kon benutten.
Dat haar creatieve invalshoek niet alleen bij onze lezers in de smaak viel, werd gisteren nog maar even bevestigd op de uitreiking van het Kookboek van het jaar in Amsterdam, waar Jennifer Schleber met haar boek Empty The Fridge de award voor meest duurzame kookboek van het jaar in de wacht sleepte.
De award voor die duurzame nevencategorie werd uitgereikt door Slow Food Youth Network. De jury bestond uit Sem Roefs (cateraar, projectleider bij de Food Hub), Naresh Ramdjas (chef Nareshtaurant, oud-Masterchef-finalist), Lisa de Koning (oprichter SFYN Deventer, eigenaar foodtruckonderneming Mr Hapje) en Melissa Korn (zelfstandig projectleider bij onder meer Food Cabinet, Food Film Festival en de Food Hub).
Benieuwd hoe je zelf kan experimenteren met voedselresten door 'out of te fridge' te denken? Jennifer Schleber toont de kunst van ingrediënten combineren op zondag 12 november van 14u30 tot 15u30 op de Boekenbeurs.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Pot bijna leeg? 5 tips om het onderste uit de bokaal te halen
Zelfs met een hele fijne lepel kan je dat laatste restje choco of pindakaas nooit uit die glazen bokaal gelepeld krijgen. Zo in de glasbak gooien dan maar? Jennifer Schleber heeft een beter idee. In haar boek 'Empty the Fridge' geeft ze enkele ideetjes om de bokalen van onder meer mosterd, honing of choco smakelijk helemaal leeg te krijgen. -
#girlboss reeks
"Een koffiebar uitbaten klinkt evident, hip en trendy, maar er komt veel meer bij kijken dan mensen denken"
Hoewel zelfstandige worden vaak een mannenzaak is (de verhouding is nog steeds zo'n 60-40), zijn er toch steeds meer vrouwen die een eigen bedrijf opstarten. Elke week spreken wij met een vrouw die de sprong aandurfde. Vandaag is Charlotte Mondelaers (29) van Antwerpse koffiebar Charlie's aan het woord, die ondanks de concurrentie op iedere hoek van de straat een award voor beste koffiebar van Vlaanderen en Brussel 2017 in de wacht sleepte. -
Independer
Moet een kind van vijf nog in een autozitje? En hoeveel kids mag je in één wagen vervoeren? Alle regels op een rijtje
Het is in sommige huishoudens goed voor een stevige discussie: het veilig en correct vervoeren van de kroost. Doe daar nog eens de kinderen van vrienden of familieleden bij en de verwarring is helemaal compleet. Nochtans is de wetgeving hierrond duidelijk. Er is in feite geen stof voor discussie. Independer.be doet het uit de doeken. -
-
Minderen met koffie lukt zeker met deze vijf tips
Is koffie nu heel goed voor je of net ongezond? Het zwarte goud blijft ietwat controversieel, maar volgens de Hoge Gezondheidsraad krijg je als volwassene niet te maken met ongewenste effecten als je vier à vijf kopjes per dag drinkt. Werk je er meer naar binnen? Deze tips helpen je op weg om tenminste te minderen. -
‘Belgium’s Next Top Model’ is terug (en ze zijn op zoek naar kandidaten)
Voor elke ‘he’, ‘she’ en ‘they’, voor elk kleurtje of maatje: ‘Belgium’s Next Top Model’ is terug van weggeweest en verschijnt in het najaar van 2023 als tiendelige reeks op Streamz. Veertien modellen zonder professioneel contract proberen zich op te werken in het oog en het hart van een vierkoppige jury. En jij kan een van hen zijn. -
Lidl
We love witloof! Vul de wintergroente eens met champignons en druiven
Hé, gij daar! Show some loof, want de week van 1 tot en met 7 februari staat helemaal in het teken van witloof. Steek de lekkere wintergroente eens in een verfijnd jasje en vul met champignons en druiven. Met een krokant gebakken cordon bleu en een notencrumble voor wat extra crunch heb je zo een bordje onversneden comfortfood. -
Gouden 114
Dure tegenvallers: welke vijf spelers kan je best transfereren in je Gouden 11-team?
Spelers als Paul Onuachu, Toby Alderweireld en Simon Mignolet zijn hun prijskaartje meer dan waard, maar welke dure vogels vallen - voorlopig - tegen in de Gouden 11? Tijdens het seizoen heb je recht op maar liefst zes transfers, gebruik ze dus verstandig.
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer