Een zoete ParTEA met...
Citroen-cakejes met blauwe bessen en citroen
Op zondag zetten we een kopje thee en vullen we de étagère met heerlijke zoetigheid. Deze elegante en easy cakejes van blauwe bessen en citroen zijn helemaal onze cup of tea.
Het recept
Aantal: 10 tot 12 stuks
Duur: 45 min.
Dit heb je nodig
* 100 g patisseriebloem * 75 g kristalsuiker * 1/2de zakje Dr. Oetker Backin Bakpoeder * 1/2de * 1 tl zout * 2 eieren * 100 ml melk * 1 Dr. Oetker Vanillestokje * 75 g blauwe bessen (diepgevroren) * enkele druppels Dr. Oetker Citroen Aroma * 50 ml zonnebloemolie * extra: Dr. Oetker Gebaksglazuur * bakvormpjes
Zo ga je te werk
1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Klop in een mengkom de eieren met de melk luchtig. Snijd de vanillestok overlangs open en schraap met de punt van een mes het merg eruit. Doe het vanillemerg bij het melkmengsel.
3. Meng de bloem, het bakpoeder, het zout en de suiker in een kom. Voeg toe aan het eimengsel en spatel voorzichtig om.
4. Voeg in een straal de zonnebloemolie toe.
5. Besprenkel de blauwe bessen met het Citroen Aroma. Voeg ze toe aan het beslag en spatel kort door het deeg.
6. Vul de bakvormpjes voor 3/4de met het beslag en zet 20 tot 25 min. in de oven.
7. Laat afkoelen op een rooster.
TIP: werk - alvorens aan te vallen - de cakejes af met wat gebaksglazuur
Zin om zelf aan de slag te gaan? Ontdek meer haalbare, lekkere recepten voor warme, zoete momenten op www.oetker.be.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Beter dan een bord of een bowl? ‘Blates’ veroveren onze keukentafels
-
Vandaag is het Margarita Dag: 3 lekkere recepten om te proosten
Zet het ijs maar koud en haal de tequila naar boven, want vandaag, op 22 februari, is het Margarita Day. Het originele recept werd in 1948 bedacht door een zekere Margaret Sames. En nu is het nog altijd een van de meest bestelde drankjes in cocktailbars wereldwijd. Heb jij zin om vanavond zelf aan de slag te gaan? Dan serveren we drie recepten: de klassieker en twee funky varianten. Santé! -
PREMIUM
Apero time! Foodie Sonja Peeters maakt 3 originele cocktails en bijpassende hapjes waarmee je gegarandeerd indruk zal maken
-
-
Wel de smaak, niet de tranen: ‘Sunions’ zijn de allereerste uien op aarde waarvan je niet moet huilen
-
Nonchalant en een beetje vintage: topmodel Bella Hadid (26) zweert bij dit type handtas
Bella Hadid is een van de grootste trendsetters van ’t moment. Wat zij draagt, wordt gekopieerd. En ja, het topmodel houdt ook van het betere handtassenwerk. Haar ultieme favoriet? De nonchalante slouchy tas. Hét perfecte accessoire om een chique outfit draagbaar te maken of een casual look extra punch te geven. Imiteer haar look met deze vijftien betaalbare tassen. -
Independer
Tot wel 500 euro duurder: waarom kost het meer om een cabrio te verzekeren? En hoe druk je tóch de prijs?
Het zonnige weer krijgt vanaf dit weekend - eindelijk - de overhand en dus worden ook de cabrio’s opnieuw van stal gehaald. Heerlijk toch, zo’n uitstapje met je haren in de wind. Maar wist je dat een cabrio verzekeren duurder uitvalt dan een gewone auto? Independer.be maakt de vergelijking en legt uit waar dat prijsverschil vandaan komt. -
Bij Deliveroo was één gerecht duidelijk het populairst in 2021 (en het is geen fastfood)
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer