-
Volledig scherm
- © Bramski

Een laatste hapje Indian Summer? 3 gerechten die de zon nog even doet schijnen in je bord

We voelen en zien de herfst naderen, maar we laten de zomer nog niet helemaal los. Met deze drie gerechten van onze foodie Sonja Peeters laat je de zon nog heel even in je bord schijnen. Extra pluspunt: ze zijn in een wip klaar. Leve de Indian summer.

  1. Ottolenghi's nieuwe kookboek bevat lijst aan ‘onvindbare' ingrediënten: culinair journaliste ging na waar je ze kan kopen
    PREMIUM

    Ottoleng­hi's nieuwe kookboek bevat lijst aan ‘onvindbare' ingrediën­ten: culinair journalis­te ging na waar je ze kan kopen

    Sumak, za’atar en tahin zijn dankzij de immense populariteit van Yotam Ottolenghi en zijn kookboeken inmiddels al te vinden in de meeste supermarkten. Maar de Israëlisch-Britse chef schakelt met ‘Flavour’, geschreven samen met receptontwikkelaar Ixta Belfrage, een versnelling hoger. Hun nieuwe lijst ‘essentiële ingrediënten’ lijkt zo mogelijk nog onbereikbaarder. Want wáár vind je zwarte limoen, gedroogde hibiscusbloemen en Mexicaanse Cascabelpepers? Culinair journaliste Evelien Rutten helpt je in MijnGids op weg en legt uit waar je alles kan kopen.
  2. Maakt de bolognese van De Monk z’n reputatie waar? Reviewer Lara: “Het was zo lauw dat de kaas weigerde te smelten”
    PREMIUM

    Maakt de bolognese van De Monk z’n reputatie waar? Reviewer Lara: “Het was zo lauw dat de kaas weigerde te smelten”

    Sinds september vorig jaar bezoekt Lara allerlei brasseries om er te proeven van kaasdraden, rode saus en slierten. Achteraf geeft ze haar ongezouten mening op haar blog Spaghetti Blogonaise. Speciaal voor NINA trekt ze nu langs de Vlaamse eethuizen die volgens de NINA-lezers de beste bolo serveren. Deze week op het menu? De Monk, waar je naar ’t schijnt de lekkerste spaghetti van Brussel eet. Of het café die reputatie ook kan waarmaken? Alle andere reviews lees je hier.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement