Een kilootje minder? 4x het beste ontbijt om af te vallen
Hoe lekker die kom mierzoete cornflakes of die boterham met choco ook mag smaken, wie graag een paar kilootjes wil verliezen, kiest toch beter een ander ontbijt. Geen inspiratie of die kom havermout zo beu als koude pap? Dan helpen we graag een handje.
Delen per e-mail
Zelfgemaakte granola
Een saai ontbijt bestaat niet meer zodra je granola hebt ontdekt. Je kan er eindeloos mee experimenteren, het houdt je langer verzadigd door de vele vezels én het geeft een fijne crunch aan je vast ontbijt. Wat de supermarktvarianten vaak allesbehalve 'light' maakt is hun enorme hoeveelheid toegevoegde suiker. Dat hoef je thuis niet te doen. Onze favoriet: een mengsel van havermout, kokosschilfers, gehakte noten, wat kokosolie en ahornsiroop en eventueel cacaonibs voor de zoetekauwen.
Gepimpte yoghurt
Maak gewoon je eigen fruityoghurt in plaats van de gesuikerde supermarktversie te kopen. Koop bevroren bessen, zet ze even in de microgolf, prak fijn en meng met gewone natuuryoghurt. Smaakt minstens even goed en is veel gezonder. En wie wel iets extra's lust 's morgens vroeg: snij er wat stukjes verse ananas of perzik bij. Die helpen namelijk bij het afvallen.
Toast avocado
Een vullend ontbijt geeft je energie en zorgt dat je langer een verzadigd gevoel hebt, waardoor je minder snel ongezonde snacks naar binnen zal werken. Twee sneetjes volkoren toast met wat avocado en een eitje voorzien je meteen van gezonde vetten en eiwitten, voor een gezonde start van de dag.
Boekweitpannenkoeken
Pannenkoeken ongezond? Dan heb je nog nooit van de boekweitpannenkoek gehoord. Ze bevatten langzame koolhydraten, eiwitten én ze zijn glutenvrij. De ideale (en veel lekkerdere) vervanger voor die traditionele boterham. Maak de pannenkoeken zoals anders, minus de suiker en vervang bloem door boekweitbloem. En zeg nu zelf, met pannenkoeken als ontbijt is elke dag toch een feestje?
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Youfone gaat in april van start in België op netwerk van Proximus
-
Sparen Geplande reis afzeggen door coronacrisis? Deze regels hanteren de verzekeraars
Betaalt de reisverzekering u terug als u door het coronavirus langer in het buitenland moet blijven? Wat met de verzekering als u thuis een ongeval krijgt, terwijl u aan het werk bent? En komt de hospitalisatiepolis tussen als u het virus oploopt en in het ziekenhuis belandt? Spaargids.be overloopt de huidige regels*. -
6 makkelijke manieren om je suikerinname te halveren
Hoewel we allemaal wel weten dat we veel te veel suiker eten, is minderen met de zoetigheid veel makkelijker gezegd dan gedaan. Je collega die trakteert op zelfgemaakte koekjes, of je mama die net warme appeltaart heeft gebakken, wie kan daar nu aan weerstaan? Gelukkig kan je met deze trucjes je suikerinname makkelijk halveren (zodat je zo'n zoete traktatie nooit meer hoeft te weigeren). -
-
PREMIUM
Radiomaker en bakkerszoon Tom De Cock (37) deelt zijn favoriete familierecept: “Papa’s worstenbroodjes moesten perfect zijn”
Welk recept staat voor eeuwig op je smaakpapillen gegraveerd? Als je doorvraagt, kom je bijna altijd uit bij een recept uit de kindertijd. Presentator en bakkerszoon Tom De Cock herinnert zich nog de heerlijke worstenbroden en appelbollen die zijn papa op Verloren Maandag — de eerste maandag na Driekoningen — bakte. “Worstenbrood moét je warm eten.” -
Jobs Sportief aangelegd? In deze jobs zit je zelden op een stoel
Voor sommige sportievelingen is een hele dag op een stoel moeten zitten de grootste gruwel die ze kunnen bedenken. Wil jij ook liever een job waarin je veel kan wandelen, lopen, fietsen of bewegen? Jobat.be ging op zoek naar enkele jobs die ook goed zijn voor je conditie. -
PREMIUM
Topchef Marcelo Ballardin deelt zijn favoriete familierecept: “Stoofvlees? Door in ma’s kookpotten mee te kijken, heb ik het geleerd”
Waarom iemand voor een leven als chef-kok kiest? Wie doorvraagt, komt bijna altijd uit bij een kooklustige moeder, groot- of schoonmoeder. In deze reeks brengen wij de chef en zijn inspiratiebron samen. Deze week: chefkok Marcelo Ballardin, die nu al uitkijkt naar het stoofvlees dat zijn schoonmoeder binnenkort met Kerstmis klaarmaakt. -
Allemaal goed en wel die acaibessen, maar wat doé je er eigenlijk mee?
Je hebt die goede voornemens eindelijk gehoor gegeven, en nu zit je daar. Thuis, met een keukenkast boordevol quinoa, hennepzaad, matchapoeder en acai. Van quinoa maak je een lekkere salade, hennepzaad gooi je bij in die zelfgemaakte granola en van matcha maak je een smakelijk kopje thee. Die acaibessen, dat is echter een ander verhaal.