Overal ter wereld smaken ze hetzelfde en ze zien er ook overal hetzelfde uit. Hoe flikken ze dat?
Volledig scherm
Overal ter wereld smaken ze hetzelfde en ze zien er ook overal hetzelfde uit. Hoe flikken ze dat? © McDonald's

Dit zijn de 13 ingrediënten in frietjes van McDonald's

Ze hebben overal ter wereld dezelfde smaak en ze zien er ook overal hetzelfde uit: de frietjes van McDonald's. Hoe flikken ze dat? Geruststelling: ze worden wel degelijk van aardappelen gemaakt. Maar patat is slechts één van de dertien bestanddelen.

  1. Deze 3 ovenschotels uit het nieuwe boek van Wim Ballieu zijn een portie pure nostalgie. “Ik heb een grote liefde voor gehakt en patatten”
    PREMIUM

    Deze 3 ovenscho­tels uit het nieuwe boek van Wim Ballieu zijn een portie pure nostalgie. “Ik heb een grote liefde voor gehakt en patatten”

    Chef Wim Ballieu groeide op met de ovenschotels van zijn mama en metje Mariette. “Voor mij zijn die schotels nostalgie voor de smaakpapillen en de soul.” In zijn nieuwe kookboek ‘Ovenschotels’ verzamelde hij zesenzestig recepten, rangschikte ze per seizoen en zette de lokale telers en boeren in de schrijnwerpers. Het boek is nog niet uit, maar wij mogen jullie alvast exclusief drie recepten tonen: een kruidige parmentier, een verfijnd vispotje en een gezellige racletteschotel.