Deze garnaalsalade met ei verandert je lunch in een ware traktatie
Delen per e-mail
Zie jij er altijd tegenop om boterhammen te moeten eten als middagmaal? Dan heb je ze duidelijk nog nooit belegd met verse garnaalsalade. Voor de perfecte afwerking voeg je ook veldsla, sjalot, augurk én stukjes cracker toe voor een crunchy toets.
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
8 dikke sneden donker brood
4 eieren
2 el zilveruitjes, gehalveerd
6 kleine augurken, in plakjes
2 sjalotten, in dunne ringen
50 g veldsla
handvol zoute crackers
2 el fijngehakte bieslook
250 g grijze garnalen
2 à 3 el mayonaise
1 tl currypoeder
1 à 2 el citroensap
peper en zout
Zo maak je het
1. Kook de eieren in 8 minuten hard. Meng de zilveruitjes, mayonaise, bieslook, currypoeder en het citroensap onder de garnalen. Kruid met peper en zout.
2. Giet de eieren af en spoel onder koud water. Pel ze en snij ze in plakjes.
3. Verdeel de garnalensalade over 4 sneden brood. Beleg verder met de veldsla, plakjes augurk, plakjes ei en sjalotringen. Verkruimel de crackers met je vingers en strooi de kruimels over de broodjes. Sluit de broodjes met de andere sneden brood en zet eventueel vast met een prikker.
Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wielrennen2
Niet iedereen start in de drie heuvelklassiekers, wie rijdt de komende week waar?
Het Ardense drieluik staat voor de deur. De Amstel Gold Race, de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik zijn traditioneel de slotakkoorden van het klassieke wielervoorjaar. Wie komt nog waar in actie? En wie zijn dus geschikte transfers in jouw Gouden Klassiekers-ploeg? Een blik op de programma’s van de toppers. -
Sparen
Is het einde van goedkope woonleningen nabij?
Voor het eerst sinds lang stijgt de langetermijnrente opnieuw. Goed nieuws voor de economie, maar het betekent ook dat dat er misschien een einde komt aan de historisch lage rentevoeten op woonleningen. Spaargids.be belicht de kwestie. -
Take-out op Internationale Vrouwendag? Deze restaurants worden gerund door vrouwen
De culinaire wereld wordt nog steeds gedomineerd door mannen, maar gelukkig is ook het aantal vrouwelijke horecaondernemers in opmars. Weet je nog niet wat je straks - het is Internationale Vrouwendag! - op tafel gaat toveren, dan is vandaag het ideale moment om je bestelling te plaatsen bij restaurants waar vrouwen aan het roer staan. Wij pikten er enkele voor je uit. -
-
Lidl
Met deze verse kaasballetjes erbij wordt wortelstoemp een waar feestmaal
Hoe maak je een doordeweeks bord wortelstoemp net dat tikkeltje specialer? Begin met je ui, wortelen en aardappelen te roerbakken om de smaak te versterken. Breng ze vervolgens aan de kook met een bosje verse tijm. En serveer er als kers op de taart een portie huisgemaakte kaasballetjes bij! -
Je autoverzekering sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?
Een autoverzekering jarenlang bij dezelfde verzekeraar houden? Veel mensen doen het. Zelfs bij de aankoop van een nieuwe wagen stappen velen gewoontegetrouw naar hun eigen verzekeraar voor een nieuw voorstel. De strenge regeling om een contract over te dragen naar een andere verzekeraar schrikt af. Maar daar brengt een nieuw wetsvoorstel binnenkort misschien verandering in. Independer.be legt uit hoe je je autoverzekering kan overdragen en wat er in de toekomst zou kunnen veranderen. -
Koken in coronatijden: we roerden het afgelopen jaar meer dan vijf miljoen uur in de potten
Een jaar geleden ging ons land in lockdown. We sloegen niet alleen massaal aan het e-peritieven, we veranderden ook onze culinaire gewoonten. En dat in de positieve zin: uit onderzoek van Hello Fresh blijkt dat zes op tien Belgen vindt dat thuiskoken hen helpt om gezond te eten. Dit zijn de drie meest opvallende trends. -
Lidl
Haal de lente in huis met lekkers uit de zee
Tel jij ook af naar de lente? Dit licht, gezond recept doet alvast dromen van zonnige dagen. En geloof ons: de volle smaak van de gepofte aardappel in combinatie met de karakteristieke zilte smaak van garnalen en de gerookte zalm, boordevol gezonde vetten, zorgt ervoor dat iedereen met plezier de voetjes onder tafel schuift.