Piet De Kersgieter
Volledig scherm
PREMIUM
© Piet De Kersgieter

Deze 3 ovenschotels uit het nieuwe boek van Wim Ballieu zijn een portie pure nostalgie. “Ik heb een grote liefde voor gehakt en patatten”

Chef Wim Ballieu groeide op met de ovenschotels van zijn mama en metje Mariette. “Voor mij zijn die schotels nostalgie voor de smaakpapillen en de soul.” In zijn nieuwe kookboek ‘Ovenschotels’ verzamelde hij zesenzestig recepten, rangschikte ze per seizoen en zette de lokale telers en boeren in de schrijnwerpers. Het boek is nog niet uit, maar wij mogen jullie alvast exclusief drie recepten tonen: een kruidige parmentier, een verfijnd vispotje en een gezellige racletteschotel. 

  1. Wim Ballieu is populair in Nederland: “Ze hebben een andere mentaliteit, en die ligt mij wel”
    PREMIUM
    Showbizz

    Wim Ballieu is populair in Nederland: “Ze hebben een andere mentali­teit, en die ligt mij wel”

    In Vlaanderen heeft Wim Ballieu (38) zich met z’n Balls & Glory ontpopt als de enige echte gehaktballenspecialist, maar de tv-chef is niet alleen bij ons bekend. Ook in Nederland lijkt hij steeds meer furore te maken. Wim presenteert ‘De Streken van Wim’ op de Hollandse zender 24Kitchen én is het gezicht van het Nederlandse aardappelbedrijf Aviko. Hij doet zijn plannen bij onze noorderburen uit de doeken. “Ik word er echt al vaak herkend.”