Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

De opmars van hybride vlees: “Vooral interessant voor mensen die hun lapje steak niet kunnen missen”

Na de hybride wagen hebben we nu ook hybride burgers en worstjes. En dat is exact wat je denkt: half groente, half vlees. Is dat een handige manier om onze vleesconsumptie terug te schroeven? En hoe smaakt het? Wij legden ons oor te luisteren bij fooddesigner en trendwatcher Marielle Bordewijk en namen - letterlijk - de proef op de som.

  1. IKEA lanceert plantaardig alternatief voor z'n populaire köttbullar: VTM-kok Loïc testte ze uit en maakt er een heerlijk recept mee

    IKEA lanceert plantaar­dig alterna­tief voor z'n populaire köttbullar: VTM-kok Loïc testte ze uit en maakt er een heerlijk recept mee

    Het is zover! IKEA introduceert op 1 september het vijfde lid van de balletjesfamilie: het plantballetje, een duurzaam alternatief voor vleesliefhebbers. Samen met VTM-kok Loïc van Impe werkte de Zweedse meubelketen een Belgisch recept uit om de nieuwe plantballetjes in de kijker te zetten en zo veel mogelijk landgenoten te overtuigen om ze eens te proeven.