De lente op je bord: zeebaarsfilet met salsa verde en bonenslaatje
Daar is de lente, daar is de z... zeebaarsfilet! Oké, op de meteorologische lente is het nog even wachten, maar met dit lekkere visrecept kom je alvast in de juiste sfeer. De salsa verde, op basis van munt en koriander, zorgt voor een zalig zuiders smaakje.
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
4 zeebaarsfilet
1/2 teentje knoflook
1/2 rode ui
4 snackkomkommer
250 g kerstomaten
120 g kidneybonen, uitgelekt gewicht
130 g kikkererwten, uitgelekt gewicht
handvol peterselie
handvol munt
handvol koriander
azijn
olijfolie
peper en zout
Zo maak je het
1. Halveer de komkommers in de lengte en snijd in dunne plakjes. Halveer de kerstomaatjes. Snij de rode ui in halve maantjes. Mix de munt met de koriander en de peterselie, de knoflook, de azijn en een scheutje olijfolie. Kruid met peper en zout.
2. Bak de zeebaarsfilets in olijfolie gaar. Kruid met peper en zout. Meng de bonen en de kikkererwten met de komkommer, tomaat, rode ui en de helft van de salsa. Verdeel de salade en vis over de borden. Werk eventueel af met extra verse kruiden.
Ontdek het lekkere weekmenu van Lidl op dekeukenvanlidl.be
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Lidl
Fan van cheesecake? Deze plattekaastaart met pomelo smaakt heerlijk fris
-
Spaargids.be
Welk nettobedrag ontvang je écht van je pensioensparen? In het allerslechtste geval kan je verlies lijden
Doe je aan pensioensparen? Hoe zeker ben je dan dat je op de pensioenleeftijd het bedrag dat je verwacht ook effectief krijgt? Spaargids.be pluist de verschillende scenario’s bij het opnemen van je centen uit. -
PREMIUM
Apero time! Foodie Sonja Peeters maakt 3 originele cocktails en bijpassende hapjes waarmee je gegarandeerd indruk zal maken
-
-
Vandaag is het Margarita Dag: 3 lekkere recepten om te proosten
-
Wel de smaak, niet de tranen: ‘Sunions’ zijn de allereerste uien op aarde waarvan je niet moet huilen
Ajuinen zijn essentieel in de keuken, ze brengen tal van gerechten op smaak. Alleen het snijden van de groente is helaas bijzonder vervelend: uien creëeren vele ongewilde tranen. Amerikaanse bedrijven hebben daar nu een oplossing voor gevonden. Ze ontwikkelden ‘sunions’, een nieuwe soort uit. Mét dezelfde zoete smaak en textuur, minus de tranen. -
Wie luxe wilt uitstralen, kiest het best voor een onopvallende, simpele handtas
Gedaan met handtassen vol glitters, goud en tierlantijntjes. Cleane, gestroomlijnde tassen zijn deze zomer een echte hit. Want dat past perfect bij de nieuwste modetrend, quiet luxury, waarbij je kiest voor eenvoud. Simpel, maar niet minder luxueus! Wij selecteerden 15 minimalistische tassen die passen bij de hype én een levenlang meegaan. -
Verdien je genoeg? Doe de test: dit is het gemiddelde in jouw sector en provincie