Getty Images/iStockphoto
Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

De eeuwige struggle: 6 tips voor wanneer je dat verdomde deksel niet van de pot krijgt

We stonden allemaal al eens oog in oog met een pot die gewoon echt. Niet. Open. Wil. Stop met je schijnbaar zwakke armspieren te vervloeken en werp die pot nog even niet uit frustratie tegen de grond: wij verzamelden zes tips die komaf maken met dat dekselse deksel. 

4 reacties

 • Karel Dierckx

  11 maanden geleden
  Tenzij je die pot per se wil hergebruiken met datzelfde deksel is de eenvoudigste manier met een scherp mes een gaatje te prikken in het deksel. Meteen opgelost.
 • Peter Van Cleemput

  11 maanden geleden
  Wat een gedoe allemaal! Prik toch gewoon een gaatje in het deksel met de kurketrekker.
 • nicole desseyn

  11 maanden geleden
  Doe pot open op de plaats waar die bewaard veranderen van plaats en temperatuur dicht de pot nog meer af
 • karin verwimp

  11 maanden geleden
  De simpelste staat er niet tussen, als je het deksel niet meer nodig hebt, prik er een gaatje in met de blikopener. Zowat elke niet elektrische blikopener heeft vooraan een uitsparing met iets wat op een haak lijkt en een klein en puntig uitsteeksel om koppige deksels van potten mee te verwijderen. Geen gewone blikopener bij de hand: gebruik dan iets anders om een gaatje in het deksel te prikken.
 1. Exclusief: 3 recepten uit Sergio Hermans ‘New Italian’. “De Italiaanse zin voor eenvoud en perfectie prikkelt me”

  Exclusief: 3 recepten uit Sergio Hermans ‘New Italian’. “De Italiaanse zin voor eenvoud en perfectie prikkelt me”

  Sergio Herman blijft niet stilzitten. Zijn nieuwe restaurant Le Pristine opende onlangs zijn deuren en kreeg na amper drie maanden al een Michelinster. Ondertussen broedde de chefkok ook op een kookboek, gebaseerd op zijn liefde voor de Italiaanse eetcultuur. “Ik heb veel respect voor het ontstaan van de gerechten, voor het ­authentieke, klassieke karakter. Maar ik probeer een extra dimensie, verdieping of verfijning toe te voegen.” Hij geeft ons 3 exclusieve, Italiaanse receptjes met een moderne twist.
 2. Rara ... Rabarber! 3 verrassende gerechten met deze veelzijdige lentegroente
  NINA

  Rara ... Rabarber! 3 verrassen­de gerechten met deze veelzijdi­ge lentegroen­te

  Rabarber is al een tijdje aan een opmars bezig. En terecht. Als een van de allereerste voorjaarsgroenten verdient deze lekkernij een bijzonder plekje in de keuken. Of je de veelzijdige lentegroente nu verwerkt in een salade, omhult met bladerdeeg of serveert met krokant gebakken vis. De friszure rabarber tilt elk gerecht naar een hoger niveau. Deze drie gerechten van foodie Sonja Peeters bewijzen dat.