Getty Images/iStockphoto
Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

De eeuwige struggle: 6 tips voor wanneer je dat verdomde deksel niet van de pot krijgt

We stonden allemaal al eens oog in oog met een pot die gewoon echt. Niet. Open. Wil. Stop met je schijnbaar zwakke armspieren te vervloeken en werp die pot nog even niet uit frustratie tegen de grond: wij verzamelden zes tips die komaf maken met dat dekselse deksel. 

4 reacties

 • Karel Dierckx

  12 maanden geleden
  Tenzij je die pot per se wil hergebruiken met datzelfde deksel is de eenvoudigste manier met een scherp mes een gaatje te prikken in het deksel. Meteen opgelost.
 • Peter Van Cleemput

  12 maanden geleden
  Wat een gedoe allemaal! Prik toch gewoon een gaatje in het deksel met de kurketrekker.
 • nicole desseyn

  12 maanden geleden
  Doe pot open op de plaats waar die bewaard veranderen van plaats en temperatuur dicht de pot nog meer af
 • karin verwimp

  12 maanden geleden
  De simpelste staat er niet tussen, als je het deksel niet meer nodig hebt, prik er een gaatje in met de blikopener. Zowat elke niet elektrische blikopener heeft vooraan een uitsparing met iets wat op een haak lijkt en een klein en puntig uitsteeksel om koppige deksels van potten mee te verwijderen. Geen gewone blikopener bij de hand: gebruik dan iets anders om een gaatje in het deksel te prikken.
 1. Proef eens sushi van hier, smørrebrød met haring en lokale guacamole. Vijf wereldgerechten in een duurzaam jasje
  Goed Gevoel

  Proef eens sushi van hier, smørrebrød met haring en lokale guacamole. Vijf wereldge­rech­ten in een duurzaam jasje

  Heerlijk zomers en verrassend: de wereld op je bord. Als we dan toch een minpuntje mogen aanstippen: exotische producten moeten vaak een lange weg afleggen voor ze bij ons op tafel belanden. Elise Van de Poele, die kookt met oog op de planeet, vult toppers uit de wereldkeuken daarom aan met duurzaam lekkers van dichterbij. En of het nu gaat om paella, sushi, smørrebrød, curry of taco’s, aan smaak hoef je zeker niet in te boeten.
 2. De Indonesische Wahyu deelt haar favoriete recept voor warme zomerdagen. Zo maak je de klassieker lotek gado-gado klaar
  Recept

  De Indonesi­sche Wahyu deelt haar favoriete recept voor warme zomerdagen. Zo maak je de klassieker lotek gado-gado klaar

  In onze nieuwe reeks ‘Mijn Zomerrecept’ bundelen we de meest verfrissende gerechten uit andere culturen. De Indonesische Wahyu Sriwijayanti (52) bijt de spits af. Op warme zomerdagen vind je haar in de gubuk, een traditioneel hutje in haar tuin, drinkt ze mierzoete thee en bereidt ze de klassieker lotek gado-gado, een groentegerecht waarbij pikant, zout en zoet perfect in balans zijn. Ze deelt met ons haar familierecept.