De beste spaghetti bolognese van Vlaanderen? Onze reviewer Lara ging proeven bij Pee Klak in Strombeek
“Bolognese is mijn favoriete gerecht en mijn absolute maatstaf voor de kwaliteit van een restaurant”, aldus Lara Laporte. Daarom richtte ze de blog Spaghetti Blogonaise op, waarop ze de Italiaanse klassieker beoordeelt. Speciaal voor NINA gaat ze in heel Vlaanderen rond langs eethuisjes waar ze volgens de NINA-lezers de beste spaghetti bolognese serveren. De tip die we het meeste binnenkregen? ‘In de Patattezak bij Pee Klak’ in Strombeek. Great spaghet or regret?
Delen per e-mail
Pee Klak: de bruine kroeg, the myth, the legend. Op het eerste gezicht een doorsnee café, afgezien van de lange rij die zich standaard voor de deur bevindt. Binnen bots je op muren vol sfeerbeelden en vintage posters, mensen dicht op elkaar gepropt om uit elke vierkante centimeter het maximum te halen en obers die zich een weg door de drukte banen. Achterin bevindt zich het kloppende hart: de keuken waar dagelijks ettelijke liters van de fameuze 'Pee Klak’-saus het licht zien. Het gonst er van de gezelligheid.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Lidl Warme appel, rozijnenbrood, paté en sherry: kerstiger dan dit wordt een aperitief niet
Ben jij ook al je kerstmenu aan het samenstellen? Dit ultieme winterse hapje van rozijnenbrood met paté en appel mag er niet op ontbreken! PS: de bijhorende sherrycocktail is niet moelijk om te maken, maar het kan geen kwaad om het al eens op voorhand te proberen, toch? ;-) -
Lidl Nood aan een lichte lunch tussen de feestdissen door? Deze kwark met rode bietjes is wat je zoekt
Moet jij de knoop van je broek al openzetten bij de gedachte aan de kerstmaaltijden die in het verschiet liggen? Dan is het geen slecht idee om een aantal lichte receptjes in het achterhoofd te houden voor tussendoor. Zoals platte kaas die barstensvol smaak zit, maar lekker luchtig blijft. -
PREMIUM
Radiomaker en bakkerszoon Tom De Cock (37) deelt zijn favoriete familierecept: “Papa’s worstenbroodjes moesten perfect zijn”
Welk recept staat voor eeuwig op je smaakpapillen gegraveerd? Als je doorvraagt, kom je bijna altijd uit bij een recept uit de kindertijd. Presentator en bakkerszoon Tom De Cock herinnert zich nog de heerlijke worstenbroden en appelbollen die zijn papa op Verloren Maandag — de eerste maandag na Driekoningen — bakte. “Worstenbrood moét je warm eten.” -
-
Sparen Gratis renovatiekrediet voor ingrijpende ‘groene’ verbouwingen: dit zijn de voorwaarden en alternatieven
Tegen 2050 zouden bijna alle woningen in Vlaanderen energiezuinig moeten zijn, maar dan moet wel eerst ongeveer 95 procent nog gerenoveerd worden. Om al die groene verbouwingen te stimuleren, geeft de Vlaamse overheid vanaf dit jaar een renteloze lening voor energierenovaties. Spaargids.be bekijkt de (soms strenge) voorwaarden én de alternatieven. -
Livios Isoleren: welk materiaal kies je het best en waar moet je op letten?
Wil je je vloeren, muren of dak isoleren? Dan heb je keuze uit een ruim aanbod aan materialen: minerale wollen, kunststof, cellenglas, natuurlijke en reflecterende materialen. Maar hoe weet je nu welk materiaal je moet kiezen en waar je daarbij vooral op moet letten? Bouwsite Livios zet de meest gebruikte materialen voor jou op een rijtje. -
Een nieuwe handtas? Dit zijn de beste soldendeals!
De solden zijn in het land. Funshoppen is uit den boze, maar geen nood. Ook online scoor je heel wat mooie handtassen voor een prikje. Ninashop.be ging voor jou op zoek naar de beste deals. -
Veggie, vis of vlees: 6 lekkere én originele hapjes voor je feestmenu
Appetizers prikkelen je smaakpapillen en doen verlangen naar meer. Dit zijn alvast de 6 favorieten van foodstylist en receptontwikkelaar Sonja Peeters. Vegi, vis of vlees: er is voor ieder wat wils én succes verzekerd!
11 reacties
Mario Adams
Yvanka Pilzer
Ilse Verlinden
Hedwig Mertens
johan De Coninck