Chefs met buitenlandse roots
Volledig scherm
PREMIUM
Chefs met buitenlandse roots © Steve Richardson

Chefs met buitenlandse roots delen hun nationale gerecht: “Smullen van de wereld”

Het is nog wat vroeg om de wijde wereld in te trekken, maar we kunnen wel al voorproeven. Zeven chefs van exotische origine delen hun favoriete thuislandgerecht. Van falafel over rijstpannenkoeken tot barbecue, van Vietnam over Australië tot Brazilië. Tijd om weer te smullen van die lekkere buitenlanden.

  1. De ongecompliceerde zuiderse keuken van chef Maxence Sys: met deze drie recepten tover je vakantie op je bord

    De ongecompli­ceer­de zuiderse keuken van chef Maxence Sys: met deze drie recepten tover je vakantie op je bord

    Een van de dromen van chef Maxence Sys, bekend van het vtm-programma ‘Latem Leven’, komt vroeger uit dan verwacht. Door de lockdown kon hij eindelijk werk maken van een kookboek vol zuiderse inspiratie. Mediterraneo weerspiegelt precies de spirit die je ook in zijn ongecompliceerde Pulpo-restaurants vindt. Met zijn bucatini met rode pesto en burrata, gebrande avocado met paprika en feta en fruitige pavlovataart waan je je meteen in het Middellandse Zeegebied.