Bij deze drie Belgische restaurants eet je de beste pizza’s ter wereld
Voor lekkere pizza moet je heus niet naar Italië. Dat weten zelfs de Italianen. Elk jaar gaan ze op zoek naar pizzeria’s die fantastico zijn. In héél Europa, behalve in hun eigen land want dat is oneerlijke concurrentie. De beste adresjes vatten ze samen in een top vijftig. En jawel: er zijn zelfs drie Belgische restaurants die deze lijst halen.
Delen per e-mail
De beste pizzeria van het land vind je volgens de Italianen in Brussel. La Pizza è Bella uit de Brusselse Lebeaustraat staat op plaats vijf, en moet enkel restaurants in Londen, Wenen, Parijs en Kopenhagen laten voorgaan. Een indrukwekkende prestatie, want vorig jaar stond de zaak nog nog op de vierentwintigste plek.
Leuk om te weten: chefkok Salvatore Sant is een echte Napolitaan en heeft maar liefst twintig jaar gewerkt in verschillende restaurants in Napels. Bovendien bevindt het restaurant zich in de lagere prijsklasse. Voor 9 euro kan je er al een pizza eten. “De absolute charme van deze zaak is dat je er de echte Napolitaanse stijl terugvindt", zo leest de beoordeling. “Zowel de klassieke pizza’s als de persoonlijke creaties van de chef zijn om je vingers van af te likken. Ook het personeel is top: vriendelijk, professioneel, maar vrolijk en informeel.”
Kobe Desramaults
Op de dertigste plaats staat La Piola Pizza, een tweede Brusselse zaak die zich eveneens focust op de Napolitaanse keuken. Last but not least is er nog De Superette van sterrenchef Kobe Desramaults. Zijn restaurant staat voor de eerste keer in de lijst en prijkt op nummer 42.
Om de onlinegids 50 Top Pizza samen te stellen, houdt de jury rekening met verschillende factoren. De cuisson van de deeg, hoe krokant de korst is en of de garnering bestaat uit verse ingrediënten. De volledige lijst kan je online bekijken.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
4
Yasmine Marchals zoontje heeft diabetes, dus moest ze anders leren bakken: 3 slimme recepten uit haar boek ‘Ongewoon zoet’
Als fervente bakster deelde Yasmine Marchal op haar blog ‘Tartes Yaya’ alles wat lekker en zoet is. Toen zoontje Ilyas diabetes type 1 bleek te hebben, gooide ze haar bakexperimenten om door vetten, suikers en vezels slim te combineren en het toch lekker te houden. Zo kan iedereen ervan genieten. Haar succesrecepten heeft ze gebundeld in ‘Ongewoon zoet’ en wij mogen exclusief drie recepten uit het boek prijsgeven. Van koekjes over kokosrotjes tot taart: met de slimme ingrepen van Yasmine zijn die heerlijke zoetigheden een pak minder ongezond. -
Koken à la Rihanna? De superster brengt een kookboek uit
Het lijkt wel alsof we al eeuwig zitten te wachten op nieuwe muziek van Rihanna. Haar laatste plaat ‘Anti’ is intussen al vier jaar oud. Gelukkig vindt ze genoeg manieren om ons bezig te houden. Haar meest recente creatieve kwinkslag is een kookboek dat ze binnenkort uitbrengt. -
Energie
Coöperatieve energieleveranciers: wie zijn ze en betaalt u er ook meer?
De grote namen op onze energiemarkt zijn de meeste mensen wel bekend, maar ook kleinere spelers winnen de laatste jaren aan belang. Zo kiezen veel mensen bewust voor een zogenaamde coöperatieve energieleverancier. Mijnenergie.be legt uit hoe die werken en of er ook een voelbaar verschil is op de energiefactuur. -
-
PREMIUM
Feesten zonder feestkilo’s achteraf? Chef en diëtist Michaël Sels serveert zijn eindejaarsmenu. “Met groenten in elke gang”
-
Scoren met spruitjes? Foodie Sonja Peeters gaat origineel aan de slag met de wintergroente
Spruitjes zijn weer volop te verkrijgen. En da’s goed nieuws. Wist je dat je maar vier spruitjes hoeft te eten om aan je dagelijkse dosis vitamine C te komen? Hoewel niet iedereen fan is, kun je met een goede bereiding verrassend lekker uit de hoek komen! Foodstylist Sonja Peeters toont hoe. En wie weet ... kan je zelfs je kroost overtuigen. -
Lidl
Beter wordt het niet: deze pizza maak je met gefrituurd deeg
Als je houdt van een krokante pizzabodem blaast de pizza Montanara je ongetwijfeld omver. Volgens het Napolitaanse recept moet je je deeg namelijk eerst bakken in zonnebloemolie voor je het belegt en in de oven steekt. Wedden dat je nadien geen andere variant meer zult willen? -
Deze cognac handtassen moet je zeker hebben in je kledingkast
Hoeveel handtassen heb jij in je kast hangen? En hoeveel van die tassen gebruik je echt? Om nog meer miskopen te vermijden presenteren we je graag dé drie handtassen die iedere vrouw moet hebben. Eén ding hebben ze alvast met elkaar gemeen. Met hun warme cognactint passen ze bij iedere outfit. Ninashop.be selecteert haar favoriete cognac hantassen.
0 reacties