thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Bieden zoetstoffen nu wel of geen voordelen voor consument?

Het vervangen van suikers door zoetstoffen is niet beter voor de consument. Dat zegt verbruikersorganisatie Test-Aankoop, die de fabrikanten vraagt om in plaats het suikergehalte te verlagen. De frisdrankenindustrie countert: zoetstoffen bieden wel degelijk voordelen.

  1. Elke maand chocolade in je brievenbus? Yes please: Tony’s Chocolonely komt met abonnementsformule

    Elke maand chocolade in je brievenbus? Yes please: Tony’s Chocolone­ly komt met abonne­ments­for­mu­le

    Krijg jij ook maar geen genoeg van chocolade? Doen specifiek de repen van Tony’s Chocolonely jou het water in de mond lopen? Dan hebben wij nieuws waar je ongetwijfeld heel blij van zal worden: je kan vanaf nu een abonnement nemen op het geliefde snoepmerk. Iedere maand verrast de chocoladefabrikant haar abonnees met unieke smaken, zoals je ze nergens anders kunt proeven. Lekker voor jezelf of als ultiem cadeau voor chocoliefhebbers.
  2. Gen Z en millennials eten steeds minder spruitjes: wordt ’s werelds meest gehate groente binnenkort uit de keuken verbannen?

    Gen Z en millenni­als eten steeds minder spruitjes: wordt ’s werelds meest gehate groente binnenkort uit de keuken verbannen?

    De meeste kinderen zijn niet bepaald dol op spruitjes vanwege hun uitgesproken, bittere smaak, die we, eenmaal volwassen, juist leren appreciëren. De groene koolsoort is immers vernoemd naar de hoofdstad van ons land. Toch lijkt het erop dat de nieuwe lading volwassenen en volwassenen in spe de groente liever links laat liggen. Dat blijkt uit cijfers van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing.