thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

"Bestel nooit een cappuccino in de namiddag" & andere Italiaanse koffieregels

Echte koffieliefhebbers drinken hun bakje troost zwart. Of toch zeker in de namiddag. Want Italië mag dan wel dé plek bij uitstek zijn om te genieten van een portie dolce far niente, een cappuccino of latte hoort daar na 11 uur 's ochtends dus niet meer bij. Wat je dan wel drinkt in hét land van de goede koffie? Daar helpen we graag een handje bij.

  1. Deze 3 ovenschotels uit het nieuwe boek van Wim Ballieu zijn een portie pure nostalgie. “Ik heb een grote liefde voor gehakt en patatten”
    PREMIUM

    Deze 3 ovenscho­tels uit het nieuwe boek van Wim Ballieu zijn een portie pure nostalgie. “Ik heb een grote liefde voor gehakt en patatten”

    Chef Wim Ballieu groeide op met de ovenschotels van zijn mama en metje Mariette. “Voor mij zijn die schotels nostalgie voor de smaakpapillen en de soul.” In zijn nieuwe kookboek ‘Ovenschotels’ verzamelde hij zesenzestig recepten, rangschikte ze per seizoen en zette de lokale telers en boeren in de schrijnwerpers. Het boek is nog niet uit, maar wij mogen jullie alvast exclusief drie recepten tonen: een kruidige parmentier, een verfijnd vispotje en een gezellige racletteschotel.