Ben jij ook zo'n cheese lover? Dan is burrata helemaal iets voor jou
Delen per e-mail
Wij krijgen nooit genoeg van kaas in alle soorten en vormen, maar burrata verdient een extra culinaire afwerking. Iets romiger dan mozzarella en met een heerlijke volle smaak is dit Italiaanse kaasje een dankbaar product. De frisgroene asperges matchen perfect met de zoute smaak.
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
16 groene asperges
250 g kerstomaten
1 teentje knoflook
handvol basilicum + extra om af te werken
enkele takjes tijm
handvol koriander
2 el kappertjes
30 g Parmezaanse kaas
30 g pijnboompitten
4 stuks burrata
1 kleine ciabatta
olijfolie
peper en zout
Zo maak je het
1. Verwarm de oven voor op 190°C. Leg de kerstomaten in een ovenschaal, bestrooi met de kappertjes, rits er de blaadjes van de takjes tijm over, druppel er olijfolie over en kruid met peper en zout. Zet ze 15 à 20 minuten in de oven.
2. Doe de koriander, basilicum, het gepelde teentje look, de Parmezaanse kaas, pijnboompitjes en een flinke scheut olijfolie in een blender. Kruid met peper en zout en mix glad.
3. Hussel de asperges met een scheutje olijfolie en kruid met peper en zout. Gril ze goudbruin en gaar in een grillpan. Snij de ciabatta in sneetjes, bedruppel ze met wat olijfolie en gril ze even mee.
4. Verdeel de asperges over de borden, schep er de warme tomaatjes met de kappertjes en het kookvocht over. Leg er een burrata op en werk af met de pesto en extra koriander. Serveer er de ciabatta bij.
Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT in je mailbox?Schrijf je in op onze nieuwsbrief!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Lidl
Haal de lente in huis met lekkers uit de zee
Tel jij ook af naar de lente? Dit licht, gezond recept doet alvast dromen van zonnige dagen. En geloof ons: de volle smaak van de gepofte aardappel in combinatie met de karakteristieke zilte smaak van garnalen en de gerookte zalm, boordevol gezonde vetten, zorgt ervoor dat iedereen met plezier de voetjes onder tafel schuift. -
HLN Drive
Deze classic cars maakten een elektrische comeback
De opkomst van lage emissiezones maakt autoconstructeurs creatief. Heel wat klassiekers maken immers hun comeback als elektrische wagen, een leuke marketingstunt, maar tegelijk ook interessant voor groene autoliefhebbers. Zij kunnen van een oldtimer genieten zonder zich zorgen te maken over hun uitstoot. HLN Drive bekeek de leukste elektrische oldtimers of classic cars die een comeback maakten als EV. -
Livios
Toekomstproof renoveren: zo pak je het aan
Een gerenoveerde woning betekent niet alleen een lagere energiefactuur, maar ook een verbetering op vlak van comfort. Wil je graag oud worden in je eigen woning? Dan zijn er enkele punten waar je tijdens je renovatie rekening mee moet houden. Bouwsite Livios geeft enkele tips om ook later thuis te blijven wonen. -
-
Net als Lady & de Vagebond: 4 romantische pastagerechten om van te smullen
Liefde gaat door de maag, en wie laat zich niet graag verleiden door een heerlijk bord pasta? Foodstylist Sonja Peeters is alvast fan. Ze serveert vier romantische pastagerechten, zodat jij, net als Lady & de Vagebond, je eigen Bella Notte kunt beleven. -
Liefde gaat door de maag: deze restaurants brengen romantiek bij je thuis voor valentijn
Lekker romantisch uit eten voor Valentijnsdag: het zit er niet in dit jaar. Gelukkig kan je het thuis ook gezellig maken. Met een gastronomisch takeawaymenu bijvoorbeeld. Zo maak je het jezelf makkelijk én steun je de horeca. Single? Nodig dan gewoon je bubbelcontact uit en leg jezelf eens in de watten. Wij selecteerden alvast 17 restaurants voor een culinaire topavond. -
Lidl
Deze garnaalsalade met ei verandert je lunch in een ware traktatie
Zie jij er altijd tegenop om boterhammen te moeten eten als middagmaal? Dan heb je ze duidelijk nog nooit belegd met verse garnaalsalade. Voor de perfecte afwerking voeg je ook veldsla, sjalot, augurk én stukjes cracker toe voor een crunchy toets. -
Lidl
Geef je klassieke pastaschotel uit de oven een Mediterraanse twist
Italiaans met een Griekse toets, dat zijn zomerse vibes ten top. Op het mooie weer is het nog even wachten, maar deze pastaschotel brengt het zuiden wel op je bord met twee verrassende ingrediënten: yoghurt en feta. Zijn je tafelgenoten veggie? Dan kan je het kalfsgehakt gewoon weglaten.