Steven Richardson
Volledig scherm
© Steven Richardson

Belgen eten meer pizza's dan Italianen, maar welke zijn gezonder? Vers of diepvries?

Pizzafans hoeven in de supermarkt niet meteen naar het vriesvak te hollen. Ook op de vers­afdeling breidt het aanbod aan koelverse schijven zienderogen uit. Volgens de fabrikanten zijn deze pizza's stukken authen­tieker en gezonder dan de diepvriesexemplaren, maar klopt dat ook?

  1. Kopje koffie wordt flink duurder. Foodie Morgane somt 5 alternatieve drankjes op die ook een energieboost geven

    Kopje koffie wordt flink duurder. Foodie Morgane somt 5 alternatie­ve drankjes op die ook een energie­boost geven

    Het zwarte goud, zo wordt koffie ook wel genoemd. En dat mag je tegenwoordig vrij letterlijk nemen: de prijzen voor koffiebonen blijven namelijk stijgen. Ook voor een kopje moet je dus meer betalen. Foodie en gezondheidsenthousiaste Morgane Van Marcke ging op zoek naar vijf alternatieven die lekker zijn én voor een goeie ochtendkick zorgen. “Als ik vier koppen koffie drink en me dan een beetje nerveus of opgejaagd voel, schakel ik over naar een matcha latte.”
  1. Kiezen voor veggie of vegan op restaurant? Onderzoek wijst uit: dit simpel trucje haalt klanten over de streep

    Kiezen voor veggie of vegan op restaurant? Onderzoek wijst uit: dit simpel trucje haalt klanten over de streep

    Duurzaamheid is al lang geen modewoord meer, en dat zie je in de culinaire wereld: in steeds meer (sterren)restaurants vind je veganistische of vegetarische opties op de menukaart. Maar zijn we ook snel geneigd om vlees en vis links te laten liggen? Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat één simpel trucje helpt om mensen over de streep te trekken: alles draait om de boodschap.