Greetje Van Buggenhout / Heikki Verdurme
Volledig scherm
PREMIUM
© Greetje Van Buggenhout / Heikki Verdurme

Asperges uit vollegrond: chef Seppe Nobels bezingt de Vlaamse groente en onthult hoe hij hem bereidt. “Zo’n sterproduct moet je in ere houden”

Goed GevoelAls dé groentechef van België werkt hij graag met alles wat de natuur ons te bieden heeft, maar toch heeft Seppe Nobels een favoriet: de witte vollegrond-asperge. Die is nu op z’n allerbest, dus laten we de chef toelichten waarom de groente zo'n klassieker is en hoe hij hem het liefst klaarmaakt. “Asperge is een sterproduct. Ik geloof niet in bereidingen met veel vis en vlees en dan twee aspergepuntjes die er voor de vorm bij worden gelegd.” 

 1. Seppe Nobels van Graanmarkt 13 sleept groene Michelinster in de wacht: “97% van onze ingrediënten komt uit de buurt”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Seppe Nobels van Graanmarkt 13 sleept groene Michelin­ster in de wacht: “97% van onze ingrediën­ten komt uit de buurt”

  Ook al is 2020 niét het jaar van de horeca geweest, vandaag was toch een hoogdag voor de gastronomische wereld. De nieuwe Michelingids werd voorgesteld en er werden daarbij uiteraard een aantal sterren uitgedeeld. Nieuw dit jaar zijn de groene Michelinsterren, die 10 restaurants onderscheiden die zich inzetten voor een duurzame aanpak van de gastronomie. Trotse bezitter van zo’n groene ster is Seppe Nobels van het Antwerpse restaurant Graanmarkt 13.
 1. River blaast bellen in een glas en vindt het supergrappig
  Play

  River blaast bellen in een glas en vindt het supergrap­pig

 2. Indrukwekkend: luister mee naar het geluid van ijs
  Play

  Indrukwek­kend: luister mee naar het geluid van ijs