Door de coronatoestand liggen er zo goed als geen gepelde garnalen in de winkels.
Volledig scherm
Door de coronatoestand liggen er zo goed als geen gepelde garnalen in de winkels. © Getty Images/nina.be

Amper nog gepelde garnalen te koop: zo pel je ze zelf

Er is geen Belgische klassieker die zo goed smaakt in de zomer als tomaat crevette met frietjes. Het enige nadeel? Tegenwoordig vind je zo goed als nergens nog gepelde garnalen. Jan Buisseret, commercieel business manager van de Vlaamse Visveiling, legt uit hoe dat komt én hoe je zelf aan de slag gaat met ongepelde garnalen. 

10 reacties

  • Luc Gorrebeeck

    5 maanden geleden
    Pel ze graag zelf ! Dan zijn ze zeker vers en weten tenminste wie het heeft gedaan !
  • Tim Van Acker

    5 maanden geleden
    Niks zo lekker als een vers gepeld garnaaltje, zeker als je het zelf hebt gedaan... En door de corona zijn de ongepelde goedkoper geworden...
  • Erny Blauwblomme

    5 maanden geleden
    De pel niet weggooien maar afkoken voor een lekkere visfond die je ook kan invriezen (in ijsblokvormpjes)
  • Alain Terrieur

    5 maanden geleden
    Ik heb van heel die coronatoestand nog maar weinig last gehad, maar die dure garnalen, ja dat heb ik ook al gezien. Ik hoop dat die snel weer betaalbaar worden, maar ik betwijfel of ze ooit nog de vroegere prijzen zullen halen.
  • Jean Petermans

    5 maanden geleden
    Dus de meeste gepelde garnalen die we kopen zijn helemaal geen verse.
  1. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad?  Dat doe je zo
    Play

    Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo

  2. De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"
    Play

    De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"