Als een quiche op z'n kop: tarte tatin van prei, ui en gerookte spekjes
Delen per e-mail
Eet je graag quiche, maar maak je jouw vertrouwd recept intussen met je ogen dicht? Daag jezelf uit door je groententaart eens ondersteboven te bakken. Een flinke scheut honing houdt de vulling samen en zorgt voor een hemelse portie smeuïgheid.
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
2 rollen bladerdeeg
2 uien
5 stengels prei
200 g gerookte spekreepjes
6 el honing (voorraad)
zonnebloemolie (voorraad)
Zo maak je het
1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet 4 taartvormen met 12 cm diameter in met olie. Snij met een scherp mes 4 plakjes deeg uit de rollen bladerdeeg met dezelfde diameter als de taartvormen. Schil de uien en snij ze in partjes. Snij de stengels prei in ringen.
2. Roerbak de uipartjes, de prei en het spek 10 minuten in olie. Breng op smaak met peper en zout. Giet er de honing bij en laat even opwarmen.
3. Verdeel het zoete mengsel over de 4 taartvormen. Prik met een vork wat gaatjes in de plakjes bladerdeeg en leg de plakjes op het mengsel. Duw de randen een beetje naar beneden. Zet de taartvormen 30 minuten in de oven. Keer de tarte tatins om met behulp van een bord en serveer meteen.
Lekker met een groene salade!
Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Deze technische snufjes maken je leven zoveel gemakkelijker
We staan er niet altijd bij stil, maar tal van slimme technologische uitvindingen hebben ons leven al gemakkelijker of entertainender gemaakt. Waar vorige generaties ineens hun leven zagen veranderen door de komst van pakweg walkmans of de Nokia-telefoon, zijn er vandaag andere kleinoden in trek. -
Foodstylist Sonja Peeters maakt 3 verrassende alcoholvrije drankjes mét een hapje waar je Tournée Minérale probleemloos mee doorkomt
Ook van plan om tijdens de maand februari geen druppel alcohol aan te raken? Of alleszins wat te minderen? Foodstyliste Sonja Peeters helpt een handje. Ter inspiratie geeft ze je graag deze drie verrassende mocktailrecepten, mét een bijpassend hapje. Zo kom je Tournée Minérale probleemloos door. -
Energie
Zonnepanelen versus terugdraaiende teller: Test Aankoop vindt dat Wallonië het veel beter aanpakt
Het arrest van het Grondwettelijk Hof rond de afschaffing van de terugdraaiende teller zorgt nog altijd voor beroering bij de eigenaars van zonnepanelen. Test Aankoop omschreef het Waalse model onlangs als een te volgen voorbeeld voor Vlaanderen. Mijnenergie.be legt uit wat de verschillen zijn met de Vlaamse regeling. -
-
Lidl
Creatief combineren: spaghetti met een schnitzeltwist
Natuurlijk is spaghetti bolognaise lekker. Maar het is ook ontzettend voor de hand liggend. Ben je in een creatieve bui, serveer je pasta dan eens met schnitzel. Met olijfolie, mozzarella, tomaat, courgette, verse basilicum en pijnboompitjes als afwerking creëer je een originele schnitzel caprese. -
3 thuiswerklunches om U tegen te zeggen: makkelijk, snel klaar en voedzaam
Nu thuiswerken voor velen nog altijd de regel is, moeten we meer aandacht besteden aan een lekkere, voedzame lunch. Daarom deze 3 smakelijke thuiswerkhappen, die je makkelijk én snel klaarmaakt. Genieten geblazen, ook op een werkdag. -
4
Yasmine Marchals zoontje heeft diabetes, dus moest ze anders leren bakken: 3 slimme recepten uit haar boek ‘Ongewoon zoet’
Als fervente bakster deelde Yasmine Marchal op haar blog ‘Tartes Yaya’ alles wat lekker en zoet is. Toen zoontje Ilyas diabetes type 1 bleek te hebben, gooide ze haar bakexperimenten om door vetten, suikers en vezels slim te combineren en het toch lekker te houden. Zo kan iedereen ervan genieten. Haar succesrecepten heeft ze gebundeld in ‘Ongewoon zoet’ en wij mogen exclusief drie recepten uit het boek prijsgeven. Van koekjes over kokosrotjes tot taart: met de slimme ingrepen van Yasmine zijn die heerlijke zoetigheden een pak minder ongezond. -
Koken à la Rihanna? De superster brengt een kookboek uit
Het lijkt wel alsof we al eeuwig zitten te wachten op nieuwe muziek van Rihanna. Haar laatste plaat ‘Anti’ is intussen al vier jaar oud. Gelukkig vindt ze genoeg manieren om ons bezig te houden. Haar meest recente creatieve kwinkslag is een kookboek dat ze binnenkort uitbrengt.