8 manieren om meer groenten te eten bij het ontbijt
Ontbijt betekent voor de meesten onder ons nog steeds niet veel meer dan de traditionele boterham met choco. Lekker, maar niet zo gezond. Probeer de volgende keer eens om wat groenten aan je ontbijt toe te voegen. Lekker, een stuk gezonder én je start je dag vol energie!
Omelet met groentjes
Een omelet op tijd en stond op het menu valt bij iedereen in de smaak. Maar het hoeft niet altijd gewoon een eitje te zijn. Geef dat klassieke omelet een twist door er waterkers, champignons of tomaat aan toe te voegen. Minstens even lekker en je blaakt meteen van energie.
Groene pannenkoeken
Pannenkoeken hebben een groot voordeel: je kan er meteen een hele hoop maken zodat je er nog lang (en dus meerdere ochtenden) van kan genieten. Langer in bed liggen? Check! Alleen gaan we nu niet voor de oeroude klassieker met een beslag van melk, bloem, eieren en suiker. Maar we kiezen een mengsel van boekweit- of speltmeel, spinazie, bieslook en een eitje. Heerlijk met wat fruit, maar ook met guacamole en koude groentjes.
Avocado toast
Het kost je wat meer tijd, maar niets is zo lekker (en verzadigend) als een dikke snee volkorenbrood met daarop zelfgemaakte guacamole of enkele schijfjes avocado. Nog groenten nodig? Smijt er een tomaat op. Voor de lekkerbekken: ook gerookte zalm of een eitje smaakt er heerlijk bij, en dan heb je meteen je portie eiwitten voor de dag binnen.
Pompoen- of bloemkoolpap
Trek jij je neus op bij havermout? Probeer dan eens pompoenpap. Snij de pompoen in kleine blokjes en warm ze op in de microgolfoven of kook ze op een laag vuurtje. Giet vervolgens het water weg en prak de pompoen tot een gladde puree. Wat noten of zaden erbij en je hebt een heerlijk vullend ontbijt. Zo kom je makkelijk de hele ochtend door zonder te snacken. Gaat ook prima met bloemkool.
Ontbijtsalade
Toegegeven, heel smakelijk klinkt het niet op een lege maag, zo’n salade. Maar vergis je niet, dat is het wel degelijk. In plaats van dat klassieke eitje met spek te combineren, meng je het beter met een salade van avocado, spinazie, zonnebloempitten en enkele radijsjes voor een frisse toets.
Groene smoothie
De meest logische en gemakkelijke optie voor wie zijn dagelijkse dosis bladgroenten wat wil verhogen: een groene smoothie. Spinazie en groene kool proef je niet eens als je ze mixt met wat yoghurt en fruit, maar ze geven je wel extra vitaminen en vezels om klaarwakker aan je dag te beginnen. Bovendien is het ook ideaal voor de niet-ochtendmensen: je kan het immers perfect de avond voordien klaarmaken.
Gebakken groentjes
Graag een warme maaltijd in de ochtend? Waarom scramble je dan niet een paar groentjes, zoals spinazie, paprika, tomaten in een wok met wat plantaardige olie bij. Een eitje maakt het geheel af.
Burrito
Fan van Mexicaans eten? Dit is het ontbijt van je dromen. En super simpel. Doe een roerei met wat salsa en cheddar in een wrap en voeg daar groenten naar keuze aan toe.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Beter dan een bord of een bowl? ‘Blates’ veroveren onze keukentafels
Trends komen en gaan, maar ‘blates’ zouden weleens blijvers kunnen zijn. De iets diepere borden presenteren gerechten mooier en maken het stukken moeilijker om te smossen. Gloednieuw is het hybride item niet, maar het lijkt wel goed op weg om een vaste waarde in onze keukens te worden. -
Spaargids.be
Het geheim om succesvol te sparen? Kenners zweren bij de 50-30-20-methode
Vind je het ook lastig om maandelijks een vast spaarbedrag opzij te zetten? Dan moet je het eens proberen met de 50-30-20-regel. De Amerikaanse senator Elizabeth Warren ontwikkelde die als een gemakkelijke methode om goed te leren budgetteren. Mét succes, want iedereen die het probeert, zegt echt meer geld opzij te kunnen zetten. Spaargids.be legt uit hoe het werkt. -
Lidl
Mag het wat meer zijn? Aan deze gegrilde oesters kan niemand weerstaan
Klassiekers zijn er om gekoesterd te worden, en daar is de oester er één van. Met dit feestelijke hapje geef je je apero net wat meer cachet. Geen parels, wel een heerlijke combinatie van de zilte smaak van oesters met een laagje van paprika, peterselie en, jawel, wodka. Slurp! -
-
Lidl
Fan van cheesecake? Deze plattekaastaart met pomelo smaakt heerlijk fris
Als dessert of als vieruurtje: voor deze plattekaastaart hoef je geen uren in de keuken te staan, terwijl hij toch enorm patisserie-waardig is. Hallo, heerlijk romige smaak van plattekaas in combinatie met kruimeldeeg! De frisse smaak van de pomelo, een kruising tussen pompelmoes en grapefruit, maakt het helemaal af. -
3 plantaardige recepten die non-believers overtuigen, volgens Madam Bakster, Karola’s Kitchen en Elisabeth Van Lierop
Deze hele maand loopt in ons land de VeggieChallenge van EVA, die de Belgen meer plantaardig wil doen eten. Op zoek naar inspiratie? Karolien van Karola’s Kitchen, Elisabeth Van Lierop van plantbased.be en Laura Verhulst a.k.a. Madam Bakster delen hun beste tips om lekker plantaardig te koken en een recept dat een must is in je receptenboek. -
Jobat
Bijverdienen: hier kan je terecht en dit loon mag je verwachten
De inflatie is torenhoog: in maart bereikte ze maar liefst 8,31 procent, aldus Belgisch statistiekbureau Statbel. Enkel in maart 1983 kwam de inflatie met 8,92 procent nog hoger uit in ons land. Heb je nood aan een extra financiële injectie om de eindjes aan elkaar te knopen? Dan biedt een bijverdienste mogelijk een uitweg. Jobat.be geeft een overzicht van de opties. -
Oranje wijn wordt trendy in 2022, maar wat is het? “Het is kruidiger en voller van smaak”
Na New York, Tokio en Londen veroverd te hebben, krijgt oranje wijn ook bij ons steeds vaker een plaats op de wijnkaart. Maar wat is het precies en waarom is het zo populair? Sommelier Iphy Dubois van de Antwerpse zaak Bar Brut vertelt wat het geheim is van het succes. “Eigenlijk gaat deze soort wijn al eeuwenlang mee, wellicht was hij zelfs de eerste.”
2 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageerDanielle Duym
Roger Geens