shutterstock
Volledig scherm
© shutterstock

7 trucjes die je gezonde voeding langer vers houden

Als we vol goede voornemens een winkelkar volladen met verse groenten en fruit, is de teleurstelling groot als die binnen de paar dagen verlept in de ijskast achterblijven. Zonde voor onze maag en portemonnee. Gelukkig helpen deze simpele trucjes om dat gezonde krachtvoer wat langer in leven te houden.

 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 1. Ben Coates: "Nederlanders steeds groter door veel melk en kaas te consumeren"

  Ben Coates: "Nederlan­ders steeds groter door veel melk en kaas te consumeren"

  Nederlanders zijn relatief grote mensen die graag kaas eten en melk drinken, om even een gigantisch stereotype neer te planten. Volgens de in Engeland geboren maar naar Rotterdam verhuisde auteur Ben Coates is er mogelijk een verband tussen beide clichés. Hij werpt de hypothese op dat veel kaas en melk ertoe heeft geleid dat Nederlanders de grootste mensen ter wereld zijn, in zijn net verschenen boek Why the Dutch are Different: A Journey into the Hidden Heart of the Netherlands.
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).