5 dingen die je kan maken met overrijpe aardbeien
Een zomer zonder aardbeien is geen echte zomer, en eentje zonder platte aardbeien eigenlijk ook niet. Want elk jaar slagen we er minstens één keer in om zo'n bakje toch slecht te laten worden. Dreigt jouw bakje rode vruchten ook niet voor het rotten leeg te raken? Probeer dan eens één van deze receptjes.
Delen per e-mail
1. Laat ze weken tot saus
Al eens een aarbeiensausje geproefd? Heerlijk! Snijd je overrijpe aardbeien in kleine stukjes, voeg er een klein beetje water en een lepel suiker aan toe, en laat ze een halfuurtje weken. Het resultaat is een lekker zoet aardbeiensausje, dat je naar believen kan toevoegen aan yoghurt, ijs of 's ochtends bij je ontbijtgranen.
2. Maak er boter van
Van lookboter op een broodje zijn we fan, en ook een croissant met aardbeienconfituur kunnen we wel smaken. Maar wat als we het beste van die twee werelden nu eens combineren? Van aarbeien kan je heel makkelijk boter maken, zeker als ze al net iets te rijp zijn. Meng 125 gram aardbeien met 125 gram boter op kamertemperatuur. Rol tot een worstje in plasticfolie en laat opstijven in de koelkast. Verwijder daarna de folie, en je kan plakjes van het rolletje snijden om te serveren op brood, toast of croissants.
3. Plet ze in een drankje
Een aardbei maakt elk drankje heerlijk zomers. Als je ze voorzichtig plet in een glaasje, voor je de rest van de vloeistof erbij mengt, komen alle smaken goed naar boven. Zonder dat het opvalt dat het stuk fruit al bijna aan zijn levenseinde was gekomen. Echte cocktailshakers gebruiken trouwens ook geplette aardbeien voor die strawberry daiquiri, eerder dan een voorgemaakt aardbeiensapje.
4. Maak er waterijsjes van
Een diepvries kan de tijd even op pauze zetten, en dan vooral wat het rijpingsproces betreft. Plet je aardbeien tot moes en voeg ze toe aan wat vruchtensap, of stop ze zo met wat water in een waterijsjes-vormpje als je er genoeg hebt. Een paar uurtjes in de diepvries, en je hebt heerlijke verse aardbeienijsjes.
5. Mix ze door je smoothie
Simpeler kan niet: die overrijpe aardbeien zijn in een paar minuten weggewerkt in een smoothie. Toevoegen aan die blender of mixer, en het exotische rode kleurtje krijg je er gratis bij. Cheers!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
De beste snack na het sporten? Wortelcake!
Strakker en energieker in 7 weken? Met het nieuwe boek "Power Body" van Claudia van Avermaet ga je vol zelfvertrouwen de zomer tegemoet. De zus van Greg van Avermaet legt uit hoe je in 7 stappen en evenveel weken jouw gezonde toplichaam krijgt. Op nina.be doen we graag mee, en geven we zeven weken lang elke dag een powertip van Claudia. -
Sparen
Is het einde van goedkope woonleningen nabij?
Voor het eerst sinds lang stijgt de langetermijnrente opnieuw. Goed nieuws voor de economie, maar het betekent ook dat dat er misschien een einde komt aan de historisch lage rentevoeten op woonleningen. Spaargids.be belicht de kwestie. -
Wat is de ideale spaarbuffer?
-
-
Eggs benedict op een bagel of zoet saffraan-rozijnenbrood: tover de klassieke paasbrunch om tot iets origineels
Sla met Pasen het ontbijt een keertje over en verwen je huisgenoten met een paasbrunch die eens wat anders is dan anders. Kies voor een mix van zoet en hartig, zodat iedereen aan z’n trekken komt. We geven je alvast enkele paaslekkere ideetjes. Op het menu: een overheerlijke bagel, lentesalade, een mangosmoothie en een zoet saffraan-rozijnenbroodje. -
Lidl
Deze garnaalsalade met ei verandert je lunch in een ware traktatie
Zie jij er altijd tegenop om boterhammen te moeten eten als middagmaal? Dan heb je ze duidelijk nog nooit belegd met verse garnaalsalade. Voor de perfecte afwerking voeg je ook veldsla, sjalot, augurk én stukjes cracker toe voor een crunchy toets. -
Zomer
Zon in je bord: 33 resto's met zálig terras
Een warm weekend voor de boeg: waar zullen we eens reserveren? Het hele jaar lang schuimen de recensenten van Goesting restaurants af, waardoor we deze lijst van de leukste culinaire hotspots met een fantastisch terras kunnen voorschotelen. Ook op Facebook serveert Goesting Magazine elke dag lekkere tips. -
Bitterballen à volonté: dit festival is de place to be voor de betere frituursnack
Gaat zo'n frietje er altijd in? En dan liefst in combinatie met vijf van die knapperige gevulde balletjes? Omcirkel dan alvast 15 juli in je agenda, want dan kan je in Nederland naar een heus 'bitterballenfestival'.